Molecularis

Aktiva Hundar

Nyheter

Bilder på de små från deras sjunde vecka 2020-10-20

Bilder på I-kullens sjunde vecka.

Bilder på de små från deras femte och sjätte vecka 2020-10-10

Bilder på I-kullens femte och sjätte vecka.

Bilder på de små från deras fjärde vecka 2020-09-26

Bilder på I-kullens fjärde vecka.

Bilder på de små från deras tredje vecka 2020-09-23

Bilder på I-kullens tredje vecka.

Bilder på de små från deras andra vecka 2020-09-11

Bilder på I-kullens andra vecka.

Bilder på valparna 2020-09-05

Här är lite bilder på i-kullens första vecka.

Valpar 2020-09-01

Så är de här, våra efterlängtade valpar. Natten till den 28/8 föddes åtta st valpar, tre tikar (en svart, två bruna) och fem hanar (två svarta, tre bruna). Stora, fina valpar <3. Nu ser vi fram emot att följa dessa små liv och hoppas på att de får utvecklas på bästa möjliga sätt. Mamma Aikido är så duktig, lugn och fin med dem, som den coola hund hon är.

Väntans tider 2020-08-19

Dräktigheten har hittills löpt på bra. Aikido är rejält stor nu, hungrig, törstig och väldigt filosofisk <3. Denna vecka har jag börjat ta emot valpspekulanter men nästa vecka, dag 63 på lördag, så ska hon bara få ta det lugnt. Nu håller vi tummarna att allt går bra och att vår I-kull snart får se dagens ljus.

Dräktig 2020-07-24

I dag har vi fått konstaterat med ultraljud att vår Dobforsport Aikido är dräktig. Den blivande pappan är vår egenuppfödda Korad, BH, IPO1, BSL 1 Molecularis Dantes View. En herre på åtta år som kommer ur en kull med tio syskon där alla fortfarande är i livet och där mamma Aquila (Molecularis Butterfly Effect) är dryga 11 år. Dantes pappa är Dobfanciers Regiuz som blev 11 år gammal och är obducerad fri på sitt hjärta. En stamtavla vi tycker är jättespännande. Nu håller vi tummarna att hela dräktigheten förlöper som den ska och att vi i slutet av augusti får glädjas av ytterligare en kull småttingar här hos oss.

Lite mer nytt 2020-07-11

Förra helgen var tre hundar från H-kullen ute och gjorde sitt MH, Bill, Bodil och Garbo. Fantastiskt fina MH:n med det man kan önska sig, sociala, lekfulla, nyfikna och inga kvarstående rädslor över huvud taget samt 1:a på skotten, mer än så kan man inte önska sig :) Idag har dessutom Britt (M First Moment) med matte Linda varit ute och tävlat startklass och det gjorde de med lysande resultat, ett förstapris på 190,5 p och därmed klassvinst. Supergrattis till er, det gjorde in bra!

Första nyheten 2020-06-22

Oj, vad tiden går och nu var det superlänge sedan jag uppdaterade hemsidan, jag får skylla på att ibland springer bara tiden iväg. Det har ju förstås hänt en hel del sedan senaste uppdateringen, många som har varit ute och tävlat, hundar från senaste kullen som börjat röntga höfterna och står inför att göra sina MH:n också. Det har varit födelsedagar, en del riktigt stora, bl.a. så fyllde Aquila (M Butterfly Effect) och Leo ( M Bodyguard) från från B-kull, hela 11 år i maj månad. De mår båda bra, förutom lite ålderskrämpor som förstås så smått börjar komma krypande, men vad kan man begära när man passerat 11 år. I maj blev ju också vår senaste kull ett år gamla och däremellan har det ju varit många fler födelsedagar, från 4 år till 8 år. När man börjar räkna åren så inser man att jag ju faktiskt har hållit på med hunduppfödning och hundträning under ganska många år :). Vi står också i funderingarna att para vår tik Dobforsport Aikido, men det är väldigt svårt så här i Coronatider att få till allt, men vi hoppas på det bästa förstås. För att återgå till världen och allt runt omkring oss, vilken värld vi lever i nu, precis som allt lite grann stannat av och jag tror de flesta känner en stor oro för vad som händer och vad det kommer få för konsekvenser för mänskligheten. För att inte tänka allt för mycket på alla tråkigheter är det så skönt att ha våra fyrbeningar att kunna ägna oss åt, långa härliga promenader i skog och mark, för tur nog så kan man i alla fall vistas i naturen. Jag kommer försöka uppdatera lite mer frekvent nu, hoppas jag :), och mer information kommer om den eventuella parningen.

Copyright © 2014 by www.molecularis.se. All rights reserved.