Molecularis

Aktiva Hundar

Nyheter 2008

Bilder 2008-12-16

Nu finns det lite nya bilder, i hundarnas resp galleri, på Emla, Ares och Brusse från Stora Sthlm dec -08. Alla bilder tagna av Emlas matte Titti. Har även fått två nya bilder, från Eleonor, på Exor. Håll till godo. Har även lagt ut hundarnas MH på deras resp sidor.

Stora Stockholm 2008-12-07

Igår var det dags för Stora Stockholm, en av årets höjdpunkter i utställningssammanhang. Vår kennel represtenterades av Molecularis Apollon (Brusse), Ares och Artemis (Emla). Domare för dagen var Jesper Andersson.

I Uhkl hanar var det 12 hundar anmälda och domaren plockade endast ut tre st som gick vidare i Kkl, varav två av dessa var våra killar, jättekul förstås. Ares placerade sig som nr 2 och Apollon (Brusse) som nr 3. Etta blev Calistas Don Corleone som sedan också blev bäste hane, Grattis till er.

I Uhkl tikar var det 14 hundar anmälda och här plockade domaren ut betydligt fler tikar som gick vidare i Kkl, bl a vår Artemis (Emla). I Kkl blev hon dock inte kvar av de slutliga fem. Alla tre hundarna fick mycket bra bedömning och samtliga med "trevligt temperament", vilket känns väldigt kul. Jag är så nöjd med dagens resultat, vad annat kan man vara:-)

Även grattis till kennel Mezzrow som hade många fina juniorer med, som placerade sig bra. Jättekul att träffa många bekanta och vänner, språkas vid och heja på varandra.

Valpplaner 2008-11-29

Nu har vi äntligen bestämt oss för vilken hane som kommer att bli pappa till vår B-kull. Det krävs lite efterforskning för att verkligen veta vad och vem man vill ha. Vi har dock bestämt oss för att återigen använda en svensk hane, en, enl vår tycke, bäste dobermann-hane som finns att tillgå i Sverige fn och med en meritlista som inte många kan slå, Mezzrow`s Flinta (Ares). Läs mer under valpar och ni kan även titta in på Ares egna hemsida, www.aktivdobermann.se och läsa under hundar och Ares. Vi ser otroligt mycket fram emot denna försommarkull med planerad parning jan-feb mån. Vi hoppas på friska, tillgängliga, arbetsvilliga hundar, för dig som vill arbeta, tävla och ställa ut din hund. Viktigt är att du som vill köpa en valp från oss kommer att ge hunden en meningsfull och aktiv tillvaro och att den kommer vara en del av familjen. Välkommen att höra av er vid intresse.

Bra jobbat 2008-11-09

Idag har Emy och Iskra (ja, ni läste rätt) tävlat i LK 2. Ibland är det kul med förändringar och vi tänkte prova och se hur Iskra lyckades med platsliggning där man skall gömma sig, då inte jag var med, om det lyckades bättre med Emy som hon inte är lika bunden till som hon är till mig. Hon ligger ju jättefint på platsen men tycker inte om när jag går och gömmer mig. Emy och Iskra var jätte, jättenära men så kommer sista momentet, som Iskra kan så bra, och Emy började slappna av, som man alltid gör när man vet att hunden kan, och då händer det, istället för att ligga kvar när Emy lämnar henne för att göra fjärren, kommer hon gående efter Emy, 0 p. I övr gjorde de en toppentävling, poängen nedan får tala för sig själv.

Platsliggning 8 p (pep lite) Fritt följ 9 p. Läggande under gång 9 p. Inkallning med ställande 5 p (dubbelkommando). Rutan 10 p. Apportering 10 p. Hopp över hinder 8,5 p. Fjärr 0 p. Helhetsintryck 10 p.

(Domare var Weine Björklund, och ni som tävlat för honom vet att där får man inga gratispoäng)

Detta är liksom Iskra i ett nötskal, börjar nästan bli lite komiskt, men Emy har det bara taggat och hon vill ut igen så fort det bara går. Snart får vi slåss om vem som ska tävla Iskra, hunden som vet hur man håller sin matte på spänn och alltid överraskar med något nytt:-)

Igår var även Molecularis Akilles Exor ute och gjorde sin exteriörbeskrivning, med resultat godkänd förstås! Grattis Eleonor och Exor.

Blogg 2008-11-02

Emy och Brusse har skaffat en blogg där ni kan läsa om deras äventyr. Se under länkar.

Sökdag 2008-10-19

Var i Örebro och tränade sök idag. Det var Barbro (Mezzrow) som hade anordnat det hela, och många glada människor och hundar var det som anslöt, trots den tidiga timmen. En fantastik dag i sökskogen där alla ekipage arbetade utifrån sin egen nivå och förmåga, vilket engagemang från alla deltagarna. En otrolig hjälp för mig och Iskra, som hade kört fast i lite småsaker, att då få hjälp från andra erfarna och även från mindre erfarna (ofta kommer kloka råd från den som kanske inte har så stor erfarenhet men som ser saker med "öppnare ögon"). Jag var rejält trött när jag kom hem på kvällen och hela kroppen ömmar av allt springande i skogen. Även Iskra är nog "lite" trött:)

På morgonen hade jag även lämnat av Emy på Södertälje BK där hon skulle figga (B-figge) på sitt första MT. Emy och jag har under hösten gått och utbildat oss till B-figgar och nu var alltså Emy ute för första gången. Själv har jag skadat en axel och det lär väl ta ett bra tag innan jag kan komma ut. Nåja, det är väl den nya, unga dobermanngenerationen som får visa framfötterna nu, när man så smått kanske kan börja skylla på att man inte orkar allt pga åldern:)

BH bilder 2008-10-08

Äntlligen lite bilder från Aros och Brusses BH prov.

Ares och Brusses BH 2008-09-20

Lindesberg 2008-09-28

Ännu en helgdag som gått i tävlingens tecken, och det med framgång. Vi åkte till Lindesberg för att ställa Iskra, Emla och Brusse men i sista stund så bestämde sig Titti och Emy att ställa upp i LK 1 också. Titti och Emla snubblade återigen på målsnöret och fick ihop 156,5 p. Mycket bra jobbat men lite surt för Titti naturligtvis. Emy och Brusse, som genomförde ett jättefint BH prov förra helgen, gick även i land denna dag med en fantastisk lydnad, och blev uppflyttade med 181,5 p. Jättegrattis Emy och Brusse, ni är fantastiska.

Utställningen gick si så där, alla hundarna fick 1:or och Brusse med Hp (fortfarande lite outvecklad i fronten, enl domare Ingrid Andersson). Certet gick till Mezzrow`s Vilde. Grattis Åsa och Vilde!

Nu ska Brusse och Emy ta en liten paus för i år när det gäller tävlandet. Finslipa på BSL spåret och lydnaden samt öva in LK 2 moment, och sedan blir det nya tävlingar till våren. Man får inte glömma bort att Brusse fortfarande är så ung, så det gäller att skynda sakta och med förstånd :)

BH 2008-09-20

Idag har Molecularis Ares (Aros) och Molecularis Apollon (Brusse) genomfört BH-provet på Södertälje BK, domare Bosse Östlund, med resultat Godkänt. Inte nog med Godkänt resultat, det var domarens vitsord om gossarna och dess förare som värmde allra mest och gjorde att jag som uppfödare lyfte flera meter. Emy fick en eloge för sitt fina framförande av Brusse och han fick bedömningen "mycket trevlig hund". Likaså Lotta fick beröm för fint framförande av sin hund och även Aros fick lika fina vitsord som Brusse (även of the record). Jag är både stolt och glad men framförallt glädjs jag med förarna som kämpat och tränat så flitigt. Det är alltid kul när det håller hela vägen, dvs även på tävling/prov.

Grattis till övriga som deltog i både BH och BSL samt tack till domare och arrgangörer, för att ni engagerar er,så vi får möjligheten att komma ut och visa vad våra dobermann går för!

Bilder kommer förstås så småningom :)

Titti och Emla 2008-09-14

Idag vill jag verkligen ge duktiga Titti och Emla en eloge som under denna vecka har debuterat i LK 1. Idag var de så nära, med 150,5 p. Två femmor, pga lite för kraftigt DK, gjorde att de inte blev uppflyttade idag. Resten med finfina poäng. matte Titti som "aldrig" tänkte tävla verkar inte ha några tävlingsnerver över huvudtaget, utan genomförde tävlingen helt iskallt. Med lilla Emla, som hittills varit en lugn och lite blyg tjej, har något stort hänt hon har helt plötsligt blommat upp och far fram som en virvelvind och älskar att träna. Matte Titti (och även vi andra i vårat träningsgäng) står som frågetecken och fattar ingenting, men självklart beror det på matte Tittis entusiasm och kunskaper om hundträning som börjat falla på plats. Nästa gång tar ni det, ni är bara så jääääääätteduktiga.........................

Div bilder 2008-08-23

Här kommer äntligen sommarbilderna , bilderna från MH 2008-08-09 ,A kullens MH 2008-08-09, (Exor 2008-04-12) samt en nytagen bild på Exor.

MH 2008-08-09

Nu har alla i A-kullen känd mentalstatus och samtliga med godkända skott. Igår var det Molecularis Apollon, Ares och Artemis som var ute på MH (Exor har ju redan gjort sitt). Tillsammans med kennel Dirago, på Södertälje BK, gick det av stapeln. Beskrivare var Bettan Bergström, testledare Barbro Kamleitner och figgar Magnus och Arja. Tack alla för ert engagemang och profession med samtliga hundar. Tack också Camilla för ett gott samarbete. Tack också till alla valpköpare för att ni ställde upp och jag är supernöjd med hundarnas resultat. Massor av bilder har vi förstås tagit och dessa kommer inom kort presenteras på resp valps egna sida.

Utställning 2008-08-06

Under semestervistelse i Halland, hos min syster, passade vi på att ställa ut hundarna. 080803 på Bjuvs BK. Brusse (Molecularis Apollon) ställdes i unghundsklass med resultat 1:1 med CK och slutade som 2 bäste hane. Domare för dagen var Ingrid Andersson, och hon älskade vår killes huvud och vägvinnande rörelser. Även Iskra ställdes och fick en jättefin bedömning och slutade som 1:2, så tyvärr inget cert för dagen, som gick till Wennhof`s Janis-Joplin, Grattis till er.

Även Exor (Molecularis Akilles Exor) ställdes ut samma dag men på Södertälje BK. Även han med finfint resultat i unghundsklass 1:3 med CK. Grattis Eleonor och Exor.

I övrigt har vi bara haft det lugnt och skönt, varit och badat i havet, i Mellbystrand med hundarna, där de har ett jätteläckert hundbad. Sommarbilder/utställningsbilder kommer snart!

Sommar och semester 2008-07-16

Vad underbar den är, den svenska sommaren, och särskilt när man har fyra härliga semesterveckor framför sig :-) Precis lagom väder för att träna hund är det också och trots att jag sagt till mig själv att vi skall ta lite sommarledigt kan man ju inte låta bli, det är ju så kul. Lika kul verkar mina valpköpare tycka att det är också. Igår träffade jag och Iskra Eleonor och Exor. Vi lade spår och därefter åkte vi till Södertälje BK där vi fortsatte med lite lydnad och avslutningsvis körde Eleonor och Tommy ett skyddspass med Exor, så att jag fick glädjen att se hur duktig han blivit. Även spåret tog han jättefint och snart sitter även läggandet vid matburkarna. Exor är så otroligt lik Iskra i sitt sätt att spåra, mycket engeri och lite väl på, så man får dämpa lite, men i slutänden är jag säker på att det kommer att bli kanon. Bra jobbat Elli!

På kvällen ringer Titti och är överförtjust, hon har för första gången börjat med matburkar i spåret och utbrister "min Emla är lite intelligentare än sina syskon, på tredje matburken forstod hon direkt att hon skulle lägga sig". Titti vet att vi kämpat en del med både Brusse och Exor, för att de skall förstå att de skall lägga sig vid matbukarna. Att Emla är "lite extra intelligent" tvivlade jag ju förstås inte på:-)

Idag var Emy och jag ute och lade spår och körde lydnad med Brusse och Iskra och för första gången så förstod Brusse exakt vad det var frågan om och han slängde sig direkt ner vid varje matburk. Jättekul för Emy, som verkligen lagt ner massor av tid på spåret, att han nu förstår vad som förväntar sig av honom. Lydnaden är stabil, han behöver bara köras lite längre och längre pass för än håller han inte ihop hela vägen, men det är på god väg.

Lotta och Aros har tagit en kort semester men jag vet att de jobbar på flitigt inför höstens BH-prov och Aros är i högform.

Snart stundar också MH-test för de tre som ännu ej gjort det. Skall bli jättekul men innan dess skall vi även hinna med en liten semestertripp till Halland och min syster. Vi hoppas på bra sommarväder så vi även kan bada lite med hundarna men det väder som just nu råder tror jag är precis lagomt för hundarna, de ligger ute hela dagarna och, för den delen också, även kvällarna, och de verkligen njuter. Att Brusse verkligen njuter av sommaren och att få springa på sommarängarna kan ni se på framsidan, hur lycklig han är vår "chokladmums" när han får sträcka ut och springa precis så fritt som en dobermann bara älskar:-)

EN RIKTIGT SKÖN SOMMAR ÖNSKAR JAG ALLA VALPKÖPARE OCH HUNDVÄNNER!

IDC 2008-07-02

I förrgår begav vi oss iväg till Nyköping och IDC, Brusse skulle ställas i juniorklass, bland 17 st andra bruna dobermann-hanar. Har ju hört en del om IDC och att det skall vara minst sagt "lite hysteriskt" men i mina vildaste fantasier hade jag aldrig förstått detta. In på plan rusar 17 st hundar med sina resp handlers och försöker "roffa" åt sig bästa plats för att synas, vad är nummerordning! Utanför ringen står sedan en hel hög med folk och skriker, sparkar in boll till hundarna, kampar med dem. Dessa unga hormonstinna hanar höll ju på att gå i taket. Där stod vi, "typiskt svenskar" och kom av oss helt i att "visa hund". Vi som jobbat så på att Brusse inte skall "gå igång" på andra hundar, för att det inte skall hända dyl incidenter på tävling eller på den dagliga promenaden, kände nog att det var lite fel att helt plötsligt vara mycket tillåtande i detta. Jag tror dock vi höll det på en lagom nivå, trots att vi också kände att det gällde att ta plats, för att överhuvudtaget synas. Nåja, Brusse fick en lysande kritik (SG i juniorklass) av domare Thord Byström, även om han inte blev kvar till slutet i konkurrensen, men han är iaf en riktig goding vår kille:-) Grattis också till de svenska hundar som tog sig ända till final, jättekul att se att svenska hundar "håller måttet". En eloge till alla som så hett engagerat sig och ordnat för denna IDC, vilket jobb, Ni är beundransvärlda! På to så går ju världsutställningen här i Stockholm men då skall vi inte ställa, bara vara där, titta, njuta och umgås med hundvänner.

Man får säga vad man vill om utställning, visst är det kul att se alla fina hundar och extra kul när det går bra för den egna hunden eller ens vänner, men ingenting går upp mot en långpromenad i skogen, bruks- eller lydnadsträning och ingenting kan mäta sig med om det sedan går bra i tävlingssammanhang också, det är det optimala när man har en dobermann, iaf enl mitt tycke och smak:-)

Aros i farten 2008-06-15

Lillkillen Aros har varit på endagarsläger "prova på IPO" på Nacka BK. Det är första gången han gör något dyl och precis som jag misstänkte älskade han det :-) Instruktören hade varit mycket imponerad över hans fasta och lugna bett. Matte Lotta tyckte också att det var kul. Till hösten kommer de troligen fortsätta men i första hand siktar de först på BSL 1. Här kommer lite bilder från dagen, under Aros egen flik.

Lite smått och gott 2008-06-02

Det var länge sedan jag uppdaterade sidan, tiden räcker inte alltid till. Vi har haft student här hemma, med släktingar på besök, så hundarna har fått stå tillbaka lite grann. Brusses matte Emy, har gått ut gymnasiet och självklart var Brusse med vid utspringet och tog emot sin matte på den stora dagen:-) Har fått rapport från Eleonor och Exor att deras träning framskrider och att Exor är så duktig i både spår, lydnad och skyddsdelen, som de nu startat upp med på allvar. Jag är så glad och stolt över dem och att allt framskrider på bästa sätt. Både Brusse med matte Emy och Aros med matte Lotta, har debuter i LK 1, dock utan uppflyttning denna gång. Brusse debuterade sommarens hetaste dag och han stod inte pall för värmen och orkade inte hålla fokus på lydnadsplanen, vilket man gott kan förstå. Träningen går dock utmärkt och det ser mycket lovande ut. Aros och Lotta gjorde lydnadsdebut 24/5, tyvärr reste han sig på platsen men gjorde en lysande lydnad. Det bådar verkligen gott inför framtiden. Emla och matte Titti har varit med Iskra och mig en hel del i sökskogen och nu har polletten verkligen trillat ner för den lilla damen, och hon börjar bli en riktig kanonsökhund:-)

Jag har också beslutat mig för att skjuta upp den planerade parningen, mellan Iskra och Ares, under sensommaren. Iskra och jag kommer att satsa på att tävla mycket under hösten och ev tar vi upp valpplanerna till nästa löp, dvs förvintern -09.

IPO kurs 2008-05-04

I helgen har Emy och Brusse samt Titti och Emla varit på IPO kurs för Tommy och Camilla. Det har varit givande tre dagar och det är så kul att se hur det hela tiden går framåt för dem. Brusse har ju gjort ett uppehåll i bitarbetet ett tag, då han skadade en tand för en tid sedan och fick genomgå en mindre tandoperation men nu är han igång igen och det tog inte lång tid förrän han var på banan igen. Spår och lydnad tränar ju Emy flitigt och de har gjort otroliga framsteg. För Emla har det tagit lite tid att få upp kampintresset och att förstå att det är okej att "bita", men denna helg rådde det inget tvivel om att hon förstått och även tycker att det är superkul. Själv var jag tvungen att jobba hela helgen så Iskra och jag har inte varit med, men i lördags åkte Mats och jag dit på eftermiddagen för att hinna se åtminstone lite grann. Mats hann även med att ta en hel del fina fotografier under den sista skyddsdelen, som vi lägger ut snart!

Iskras valpar och deras förare har blivit så otroligt duktiga och jag håller regelbunden kontakt med dem alla och kan väl avslöja att det drar ihop sig till tävling för flera av dem:-) De är helt fantastiska och hundarna har hunnit så långt med tanke på att de fortfarande är väldigt unga, på tisdag 6/5 blir de 15 månader.

Bilder 2008-04-30

Nu finns det lite bilder inlagda från Exors BH prov.

Vi vill också gratulera blivande pappan till vår planerade B-kull, Mezzrow`s Flinta (Ares) som 080426 gjorde sitt ZTP och blev godkänd med SG1A, se under B-kullen.

BH prov 2008-04-19

Idag lyfter jag på hatten för Eleonor och Exor som (blott 14 mån gammal) klarade sitt BH prov idag! GRATTIS till er, ni var så duktiga och jag är så himla stolt :-) Det hela gick av stapeln på Södertälje BK och domare för dagen var Bo Östlund. Grattis även till övriga ekipage som blev godkända idag. Lite bilder kommer inom kort.

MH 2008-04-12

Först ut att göra sitt MH var Molecularis Akilles Exor. På södertälje BK gick det av stapeln, tillsammans med Dobvoyage B-kull. Beskrivare för dagen var Bettan Bergström. Exor gjorde ett väl genomfört MH med bra kamp och lek. Dessutom helt skottfast (1). Övriga i kullen kommer att genomföra sina MH:n under sommaren.

Bilderna hittar du här

Exors MH

Bilder 2008-04-05

Lite nya vinterbilder på Emla!

BH prov 2008-03-23

Upp i ottan och iväg till Lindesberg/Blixterboda för att försöka sig på BH provet. 12 st hundar var anmälda och 10 st kom till start. Domare för dagen var Bo Östlund. Alla ekipage var fantastiskt duktiga och det var en mycket god stämning och laganda hos alla deltagare. Jag är så enormt glad att Iskra och jag blev Godkända. Ett jättegrattis till alla som blev godkända och till er som inte nådde hela vägen fram, denna gång, tappa inte modet, på det igen, nästa gång går det vägen:-) Detta var första gången som BH-provet arrangerades av SDK, tack till alla som så entusiastiskt engagerat sig i detta, då främst Tommy, Camilla och Barbro, och gjort det möjligt för oss att få göra provet.

Mats var med och fotade, lite bilder.

Bilder 2008-03-17

Här kommer äntligen bilderna från Vinterspecialen i Solletuna 2008.

Valpplaner 2008-03-14

Nytt under valpar!

Emy 18 år 2008-03-11

GRATTIS Emy, Brusses matte, som fyller myndig idag!

Du är allt jag någonsin kunnat önska mig, du är Ärlig och Rak, du är Intelligent och Skojig och trots din Styrka (ja, du har ju brunt bälte i karate också:-) så har du ett mycket, mycket varmt hjärta. Att du sedan, trots din ringa ålder, tar så väldigt väl hand om Brusse, är en fröjd att se. Jag är så stolt över dig.

Emy och Brusse

Vinterspecialen 2008-03-08

Vilken dag vi haft. Alla valparna, inkl Iskra, kom till Svenska dobermannklubbens vinterspecial. Juniorhanarna var först ut, för danske domaren Allan B Christensen, 17 anmälda hanar. Både Exor, Brusse och Aros fick ettor och gick vidare. I konkurrensklass blev Exor och Brusse kvar med CK. När fem hundar återstod så var fortfarande Exor och Brusse kvar. Bara det kändes otroligt. Att hoppas på en seger var för mig främmande och när Exor stod där som VINNARE tog det nog ett tag innan jag förstod vad som hänt. På en hedransvärd tredje plats kom sedan Brusse. Båda killarna gick ju förstås vidare in i stora hanhundsfinalen och Exor blev totalt sjunde bäste hane. Alla tre killarna fick fantastiska bedömningar!

Sedan var det Emlas tur ut bland juniortikarna, 22 anmälda tikar, för franska domaren John Hull. För dagen blev det en 2:a men med finfin kritik och verkligen något som bådar gott inför framtiden. Hon skötte sig galant i ringen, fint visad av Emy.

Tids nog var det Iskras tur att debutera i bruksklass. Iskra föll inte domaren, John Hull, alls i smaken. Hon fick en 2:a och en medioker kritik. För dagen var hon inte heller i sin bästa form, skendräktig, lite smårund och tuttar ner till golvet:-) men vilka valpar hon lämnat denna dam.........

Bilder kommer inom kort.

2008-02-28 Valparnas sida

Har uppdaterat lite om valparnas utveckling. Se under kullar och klicka på resp kull/hund.

2008-02-25 Träningshelg

Ännu en träningshelg i Södertälje till ända. Iskra, Brusse, Emy och jag samt Titti och Emla (Exor och Elli var förstås där också) har varit med på träningen inför BH-testet och ZTP, som börjar närma sig. Det är så otroligt kul att träffa alla dobermann-entusiaster och deras vilja att arbeta med sina hundar. Framförallt är det kul att se att det faktiskt finns arbetspotential hos "alla" dobermann bara man stimulerar det hos hundarna. Visst finns det dobermann som är lämpade för mer eller mindre olika typer av arbete, men oavsett om man skall köra IPO, övr bruksgrenar, lydnad etc så finns det ju alltid någon av dessa grenar som passar just vår dobermann. Bitarbetet, som Tommy så fint lär ut, är ett ypperligt tillfälle att stärka våra dobermanns självkänsla och få dem att "växa", oavsett om man tänker tävla i IPO, och säg den dobermann som inte älskar detta:-) Tränings- inlärningsmetoder finns det massor av och det gäller att hitta den som passar sin egen hund och en själv, för att det skall kännas kul. Det viktigaste när man tränar hund, enl min mening, oavsett metod, är att vara Lugn, Tydlig och Konsekvent och framförallt HA ROLIGT MED SIN HUND! Tack alla för en underbar helg, att få träffa er alla och byta erfarenheter, prata hund, är så himla kul. Ett extra tack förstås till Tommy och Camilla!

Jag vill också tacka alla, som skrivit i min gästbok, skickat SMS, personligen, via telefon etc etc, gratulerat mig och Iskra till vårat sökresultat. Jag blir alldeles rörd över att det finns så många generösa människor som unnar oss detta.

Exor Hd fri 2008-02-21

Först ut av Iskra och Dallis valpar att röntga höfterna var Exor. Idag kom beskedet, Hd B och även AD ua :-)

Söktävling 2008-02-17

Iskra och jag har påbörjat årets tävlingar. På besök hos min syster i Halland passade vi på att köra årets första söktävling på Halmstads BK. Vid dagens tävling blev vi nu godkända, men lite surt var det allt, saknades 8 p för uppflyttning i lydnaden. Iskra gjorde något hon aldrig brukar göra, satte sig upp vid läggandet under gång, en av hennes starkaste moment, vilket förstås renderade 0 p, men men tävling är tävling........ Som jag nämnt tidigare har vårat problem varit "platsliggandet" men idag låg Iskra som fastspikad på planen, med huvudet i backen, utan att ens röra på sig eller pipa något, trots fem minuter och fyra skott. Bara detta var en seger för oss och nu kan det bara gå framåt, och se upp, nu kommer vi i utställningsringen också, i Bruksklass:-)

Födelsedag 2008-02-14

Världens bästa tjej fyller fyra år!

På alla hjärtans dag fyller Iskra fyra år, en passande dag för en underbar tjej. Tiden har gått så fort och det är väl så det är när man har kul. Åren med Iskra har varit händelserika och otroligt roliga år. Jag har lärt mig så mycket och varje dag är jag så tacksam att Iskra kom just till mig, den vildaste tjejen av dem alla i kullen:-) Tack Barbro för att du vågade anförtro henne i mina händer.

GRATTIS "Nusse", tjejen med denna perfekta söknosen. Jag lovar att det skall bjudas något extra gott idag!!

Förstås önskar Iskra GRATTIS till sina systrar Indie och Iberia och hoppas att de får en fin födelsedag.

GRATTIS!! 2008-02-06

Med blommor och med blad vi firar denna dag, hurra, hurra för valparna idag............................

Tänk vad tiden går. Nu har Iskras första kull valpar hunnit bli ett år gamla. Vilket spännande år det varit och vad nöjd jag är när jag hör om alla deras framsteg, ser hur bra de mår och vad trevliga de är alla fyra. Ett jättegrattis till er, Exor, Emla, Brusse och Aros. Hoppas nu att ni får massor av fina presenter idag och förstås något extra gott i matskålen :-)

Bilder IPO och valpnytt 2008-01-24

Lite bilder från IPO-lägret i Lindesberg/Blixterboda.

Nytt under valpar

IPO-läger 2008-01-17

Emy, Brusse, Iskra och jag har spenderat helgen i Lindesberg där vi var på IPO-läger, en fortsättning av sommarens kurs. Både Iskra och Brusse älskar skyddsdelen och jag tycker att de gjorde riktigt bra ifrån sig. Brusse är en riktigt balanserad kille som Emy lyckas styra/ få att växla om, bra mellan de olika delarna. Även Eleonor och Exor deltog denna helg och Exor är fantastiskt duktig i både skydd- och lydnadsdelen. En mysig hund, som sina 40 kg till trots, tror att han är en liten valp som kan skutta och hoppa och verkar älska världen.

Här kommer lite bilder från helgen, tagna av Veronica Harrysson, som vi delade stuga med. Tack Veronica för de fina bilderna och för trevlig samvaro.

My Dog 2008-01-06

Exor

Till Göteborg och utställningen My Dog åkte Eleonor och Molecularis Akilles Exor med ett helt gäng dobermann-vänner. Fantastiska Exor, som hittills lyckats så bra i utställningsringen, gjorde så även på fr 080104 och blev totalt placerad som andra bäste juniorhane med Hp. Återigen ett grattis till Eleonor och Exor. Han fick en jättefin kritik av domaren Nils Molin. Den fína kritiken lydde:

En mycket lovande juniorhane. Vackert huvud med ett maskulint uttryck. Bra käkar och utfyllt nosparti. Elegant överlinje. Mycket bra vinklar. Rör sig i sina bästa stunder utmärkt.

Grattis också till Mezzrow`s Flinta som blev tredje bäste hane och till Kennel Diragos och framgångarna i valpringen.

Copyright © 2012 by www.molecularis.se. All rights reserved.