Molecularis

Aktiva Hundar

Nyheter 2014

Valpplaner 2014-12-21

Valpsidan uppdaterad. Valpar planeras våren 2015

R.I.P Lotte 2014-12-18

Du föddes en dag i mars, för 3,5 år sedan, i en kull på åtta, fem tikar och tre hanar, i Iskras sista kull. Tre chokladpraliner och du en av dem, och ditt namn blev Molecularis Café Au Lait. Direkt såg man att du var väldigt speciell, dina öron som korvade sig och dina runda, nyfikna ögon, du såg lite rolig ut och vi skrattade många gånger åt ditt uttryck. Jag kommer ihåg när du som liten, precis kunde börja vingla omkring, helt orädd tog dig igenom katternas agilitytunnel :-). Livet gjorde att du fick byta hem några gånger, inte för att du var en problemhund, utan helt enkelt för att det som kallas livet kom emellan, men till slut hamnade du hos Richard i Norge tillsammans med halvsyster Gaia där du bodde större delen av ditt liv. Pga tidsbrist och oro för att Lotte, som hade så mycket energi, inte fick sina behov tillfredsställda så fick hon, nu 3,5 år gammal ett nytt hem i Sverige och kom till matte Anne och helbror Johnny. Vi var väldigt glada att få henne hit till Sverige, planerna var många, nu skulle hon få all den tid hon behövde, få ett aktivt liv, få träna, kanske tävla men ffa få ett riktigt härligt liv. Den mest fantastiska hund anländer, med ett sätt som fick de flesta hjärtan att smälta. Så trevlig, så mentalt stabil, så will to please, men så sjuk fysiskt. Ganska snart började hältorna och det som tolkats som mycket energi var till stor del smärtsignaler. För att göra en sorglig historia kort, hade det gått för långt, de skador som fanns var inoperabla. Det tunga beslutet, för Lottes skull, var att hon skulle få slippa smärtan.

Ibland tror jag inte vi människor förstår vad en storvuxen dobermanns uppväxt måste få ta tid, de älskar att springa och vi vill ju så gärna att de ska få göra det som de älskar, och leka, vilka valpar vill inte leka, men valpar ska leka med valpar och springadet och belastningarna måste begränsas under dess uppväxt och en ung hund ska hållas smal, jag brukar tjata om detta, hellre lite för tunn än för tjock. En olycka kan alltid vara framme, det kan ingen gardera sig mot, men låt de få växa sakta, de är inte klara förrän mellan 2-3 år. Vi vill ju ha vara älskade hundar hos oss länge och det finns massor av andra, skonsamma saker, vi kan träna med våra hundar.

I mitt hjärta har du nu en alldeles egen plats fina Lotte och min älsklingsdikt skänker jag dig på vägen. Poesi tolkas av läsaren och för mig är denna dikt fylld av smärta men där befrielsen till slut kommer. Spring nu på de grönaste ängarna tillsammans med din mamma Iskra, som jag vet kommer ta hand om dig, och din pappa Maximus <3.

Ja visst gör det ont när knoppar brister. Varför skulle annars våren tveka? Varför skulle all vår heta längtan bindas i det frusna bitterbleka? Höljet var ju knoppen hela vintern. Vad är det för nytt, som tär och spränger? Ja visst gör det ont när knoppar brister, ont för det som växer och det som stänger. Ja nog är det svårt när droppar faller. Skälvande av ängslan tungt de hänger, klamrar sig vid kvisten, sväller, glider - tyngden drar dem neråt, hur de klänger. Svårt att vara oviss, rädd och delad, svårt att känna djupet dra och kalla, ändå sitta kvar och bara darra - svårt att vilja stanna och vilja falla. Då, när det är värst och inget hjälper, Brister som i jubel trädets knoppar. Då, när ingen rädsla längre håller, faller i ett glitter kvistens droppar glömmer att de skrämdes av det nya glömmer att de ängslades för färden - känner en sekund sin största trygghet, vilar i den tillit som skapar världen.

Mezzrow`s Spencer 2014-12-11

Hipp, Hipp HURRA, HURRA, HURRA för bäste Spencer som fyller ett år i dag :-)

Gabrielle och Cajsa 2014-11-18

I söndags så var Gabrielle och Cajsa (M Campari)ute och tävlade igen, denna gång i LK1. Detta gjorde de med så fina poäng att det resulterade i ett förstapris på 169 p och därmed kan de nu tävla vidare i LK2:-). Ett stort grattis till Gabrielle och Cajsa som inom kort både blivit uppflyttade ur appellen och nu i lydnadsklasserna. Det blir spännande att följa dem framöver :-). Själv har Svea, Aikido, Spencer, Emy och jag varit på ipo-kurs hela helgen. En fantastiskt rolig och givande helg som taggat oss ordentligt. Mina tjejer skötte sig exemplariskt, Svea är ju klar för tävling och Aikido, endast 7,5 månad, visade på stor potential, här gäller det att skynda långsamt och förvalta det lilla guldkornet ;-). Även Spencer visade sig ha stor fallenhet för denna gren och fick mycket beröm, tror matte Emy växte lite extra där ;-). Vi hoppas att ni alla valpköpare också upplever härliga höstdagar med långa promenader, träning, kurser mm med era fyrbeningar. Hösten är en fantastisk tid att träna hund, även om det nu börjat bli lite väl tidigt mörkt på eftermiddagarna. Det är nu vi ska ladda för tävling till våren, eller hur ;-)?!

MH och tävling 2014-10-29

Vilken trevlig, rolig och härlig helg vi haft. Under söndagen var fem av Sveas 11 valpar ute och gjorde sitt MH här i Stockholm. Tidigare har fyra av dem redan gjort det. Det har varit väldigt mycket fram och tillbaka att få till ett MH och denna gång var vi tvungna att dela på kullen, dvs det blev inget kull-MH, en stor besvikelse att inte få se alla valparna, men ändå så glada att det gått så bra för de nio som hittills gjort det. Redan i somras, i aug mån, var M Skrymer (Zigge) ute och gjorde sitt MH, först ut av syskonen. Förra helgen var M Sol, M Sigyn och M Saga (Enja) ute på MH i sina hemtrakter. Jättefina MH:n, bra kontakt, mycket lek, nyfikenhet och minimalt med rädslor och dessutom skottfasta. Denna helg var det M Sigar (Dexter), M Sigtyr (Eddie), M Skirner (Jax), M Signe och M Svava som var ute. Det var underbart att få se dem fara fram i skogen. Ännu har inte deras spindeldiagram kommit men det kommer se snarlikt ut jfr med sina syskon, dvs hittills en relativt homogen kull:-) Dessutom var det så roligt att få träffa alla, både hundar och ägare. Hade önskat vi hade haft en heldag att bara sitta ner och prata, höra allt om hundarna, men många kom långväga ifrån och alla var vi trötta efter en hel dag i skogen. Det får bli en annan dag, men att det går bra för alla och att hundarna är kära familjemedlemmar kunde man inte missta sig på :-).

På väg hem får jag SMS att Gabrielle och Cajsa (M Campari) varit ute och och tävlat appellspår och detta med uppflyttning, en andra placering av nio ekipage (endast två uppflyttade) samt poängen 238,5. Ett ekipage som tränar flitigt och varit så nära tidigare, men nu satt det verkligen! Så jätteroligt att få dela detta med dem, och jag är så jäkla stolt:-). Nu är det lydnadsklasserna och lägre som gäller, vi får se om det blir sök också längre fram, Cajsa är en jätteduktig sökhund och det skulle glädja mig mycket om en av Iskras avkommor vill gå i hennes fotspår :-).

Nu har vi också bestämt oss för att ta ytterligare en kull valpar på Aquila (M Butterfly Effect), mamma till vår D-kull. Än en gång har jag fått möjligheten att låna in denna fantastiska, egenuppfödda tik, som enligt min uppfattning är en mycket bra tik som förhoppningsvis kan föra mycket gott till vår ras. Hane är dock ännu bara på planeringsstadiet men jag återkommer med mer info inom kort. Har redan börjat få en del förfrågningar så är ni intresserade så välkommen att höra av er redan nu.

Nytt hem 2014-10-06

Lotte har hittat nytt hem, hon flyttade till Sverige/Stockholm i lördags :-)

Omplacering 2014-09-30

Molecularis Café au lait (Lotte) söker nytt hem. Lotte bor med husse Richard och Gaia ( M Beautiful Mind) i Norge. Lotte är en underbar, brun tik, dryga tre år gammal, med massor av energi, en hund med stor potential för tävling och träning. Hon är alltså inte på ngt vis en problemhund utan bara en hund med massor av energi. Hon gjorde ett jättefint MH. Hon är röntgad i Norge C/B. Husse känner att han i dagsläget inte hinner med två hundar och vill därför försöka hitta ett nytt, kärleksfullt hem till Lotte där hon kan få komma till sin rätt.

Tävling mm 2014-09-11

Helgen som var gick i C-kullens tecken, på lördagen var både M Chivas Regal och matte Lena och M Champagne (Mila) med matte Therese ute och gjorde sin appelldebut i spår. Lena och Chivas med godkänt resultat och jättenära uppflyttning. Chivas har slagit i hindret några gånger vid träning och därför blvit lite tveksam när han ska hoppa. Matte tog därför det säkra för det osäkra att avstå hindret för att inte förvärra det hela, vilket var ett mycket klokt beslut tycker jag. Sitter bara hindret som kommer uppflyttningen som ett brev på posten. Therese och Mila, som tidigare glänst i sin lydnad, gjorde detsamma i brukset, med hela 282 p, uppflytt och klassvinst :-) Ja, vad ska man säga om detta ekipage, de är bara så jäkla duktiga och det är bara att lyfta på hatten. Stort GRATTIS till båda ekipagen och så spännande att följa dem på deras fortsatta resa.

Måste även berätta om M Douala (Daisy) och matte Madelaine som börjat en kurs i förberedande räddningshund. En jättespännande kurs som ev kommer mynna ut i fortsatt utbildning till räddningshund, men det får framtiden utvisa. De får ta sig runt i utbrända lägenheter, rökfyllda, mörka rum, krypandes i mörker, sök i mörker och mycket, mycket mer. Det är så spännande att få ta del av vad de får göra vid varje tillfälle och Daisy blir modigare och modigare för varje tillfälle. Detta borde ju vara något som passar många dobermann och tuffa/modiga mattar och hussar ;-) och jösses vad hundarna måste växa mentalt.

Lite smått och gott 2014-08-31

Oj, vad tiden går, helt plötsligt så blev det höst, iaf vädermässigt, även om första höstdagen först är i morgon. Jag hoppas ni alla haft en jättefin sommar med era fyrbeningar. Jag är mer än nöjd med sommaren och vad den haft med sig, både vädermässigt och hundmässigt :-). Förra helgen så hade vi hundbesök här, det var matte AnnLouise med Aquila som kom på besök över helgen som vi komb med ipo-kurs för Torbjörn, jätteroligt och jättenyttigt och dessutom gick det jättebra! På söndagen 24/8 så var det ipo-RM med utställning, rasspecial, i Degerberga och där ställde Cajsa och matte Gabrielle ut och det gjorde de med fin bedömning och ett excellent, Grattis till er :-).

Själv ligger jag och Svea i hårdträning, nu när vi gjort vårt BH så måste vi ju bara ut och försöka oss på en ipo1, i vilket fall så är det iaf vår ambition och fokus ligger på lydnad och spår i första hand. När det gäller lydnaden så är det störningsträning som gäller, alla moment kan hon, men det gäller att hon ska ha fullt fokus på mig även om det vimlar av olika hundar, massor av människor och div andra störningsmoment överallt. Någon som däremot har varit ute och tävlat är Lene och Dona, som igår ställde upp i sin första Rallylydnadstävling med godkänt resultat, superkul och stort Grattis :-). Det är flera Molecularis:ar som planerar tävling under hösten och det är så roligt och spännande. Det är ett stort steg att ta att börja tävla, är så annorlunda än träning, helt plötsligt så uppkommer massor av saker som man inte ens funderat på/tänkt på kan hända, så att få tävlingsvana är också något man behöver innan saker och ting sitter ordentligt. Vi här hemma hejar på er alla och önskar er en supertrevlig hundhöst :-).

Riksläger mm 2014-07-28

Så är vi precis hemkomna från årets Riksläger, fint arrangerat av SDK. Vi var många deltagare från kennel Molecularis, totalt åtta st och därtill Emy och Spencer som också får räknas till oss ;-), det var Ann-Louise och Aquila, Lena och Chivas, Anne och Norris, Chris-Lee och Eli, Nina/Staffan och Jax, Päivi och Dexter, Beatrice/Timo och Enja samt jag/Mats och Svea och så lilla Aikido förstås. Lena och Chivas var i spårgruppen, Nina och Jax i sökgruppen, där även Emy och Spencer var, vi övriga i IPO-gruppen. Vi har haft strålande väder, faktiskt på tok för varmt, men man ska inte gnälla på värmen nu när den väl kom ;-). Hundarna har skött sig jättebra och jag har fått lite rapporter från alla grupper, Chivas spårar helt fantastiskt, han är väldigt spårnoga, går i skogen nästan som ett ipo-spår och har fått mycket beröm för det. Går nästan aldrig över någon apport. Jax var nybörjare i sök och skötte sig utmärkt fick eloge för att han var en riktigt bra hund. Även Spencer var nybörjare och han gick från klarhet till klarhet och sista dagen fick han t.o.m börja skallmarkera. Så vi övriga i ipo-gruppen där alla hundarna skötte sig utmärkt, efter sin egna utbildningsnivå och förstås ålder. Alla gick från klarhet till klarhet. Tidig morgon och sen kväll var vi några som körde lydnad, då vi hade anmält oss för att göra BH-provet som skulle gå av stapeln lägrets sista dag. Förutom att träna hund har vi haft otroligt trevligt, gemensam frukost och middag och massor av hundprat (och lite annat också).

på lör så skulle det vara en exteriörbeskrivning för de som ville och då passade Sandra med M Dantes View och Chris-Lee med Eli (M Don River) på att få exteriören gjord, så är den klar då det är dags att gå ut på MT:t, då det ibland kan vara svårt att få till båda delarna samtidigt. De fick förstås godkänd exteriör båda två med riktigt fina utlåtanden :-)

Rikslägrets sista evenemang var BH-provet som fyra hundar var anmälda till, tre av dem från Molecularis. Alla fyra bestod sitt prov. Det var Ann-Louise och Aquila (M Butterfly Effect), Anne och Norris ( M Düsseldorf) och jag med Svea (M Big Love). Hundarna var fullständigt slutkörda efter alla lägerdagar och vi med förstås, dessutom hade vi, efter det otroligt fina vädret tidigare, lite otur att det just vid provtillfället åskade och regnade (haglade) väldigt kraftigt. Hundarnas lydnad påverkades förstås av detta men de genomförde det trots allt med godkänt resultat och jag tycker det var otroligt duktiga med tanke på förhållandena. Miljödelen, som också ingår i BH-provet, gick av stapeln mitt inne i centrum i Vårgårda med en hel del störningar. Jag är så stolt över mina valpköpare och deras hundar, att de åker iväg med sina hundar och låter de ha ett aktivit liv och extra kul är det förstås när man ser resultatet i ett prov/tävling :-)

Nu är det bara att träna på, ligga i med det man lärt sig, så kommer vi nog snart se fler Molecularis:ar ute på tävlingsplanen:-). Tack alla ni som gjorde lägret till en kul tillställning, och sist men inte minst vill jag tacka våra instruktörer Torbjörn och Pär för att ni delat med er av all er kunskap och varit så engagerade hela tiden och inte tröttnat på alla våra (mina;-) "dumma" frågor. Dessutom ett stort TACK till Sandra och Emma som hjälpte oss med lydnaden inför BH-provet, morgon efter morgon, kväll efter kväll, gav oss tips, råd och feedback samt massor av peppning. Utan er är jag inte säker på att det gått så pass bra :-)

Tvåårsdag 2014-06-28

Tänk att det har gått hela två år sedan D-kullen såg dagens ljus. Idag firar vi dem med pukor och trumpet, HURRA, HURRA, HURRA :-)

Mycket har hänt 14-06-08

Här kommer lite samlad uppdatering om vad som hänt senaste tiden. Matte Lene och Dona (M Drama) har varit ute och sprungit hundloppet i Göteborg i slutet av maj mån. De tog sig i mål och verkade nöjda och glada :-) Har dock inte vetskap om vilken placering eller tid, men så kul initiativ att starta en dyl tävling, där man kan vara aktiv med sin hund, gillas verkligen :-).

I veckan var också Sandra och Dante (M Dantes View) ute och gjorde sitt BH med godkänt resultat. Nu ser vi fram emot kommande tävlingar i BSL/IPO ;-). Hörde också att de hade haft dagens finaste lydnad, jag är inte förvånad ;-)

I helgen har Dobermannklubbens RM gått av stapeln. Fre började med lydnad och i LK1 hade vi Lena och Chivas som skulle debutera och Gabrielle och Cajsa. Gabrielle och Cajsa hade åkt ända från Malmö och vad händer när de ankommer till Stockholm, jo Cajsa börjar löpa:-( Så jäkla surt att ha åkt så långt och inte komma till start. Lena och Chivas kom iaf till start och de debuterade med bravur får man säga, med 158,5 p, 1,5 p från uppflytt och då bommade Chivas hoppet, tyckte det var bättre att springa förbi, och där rök deras uppflytt! Men vad gör det när resten var så jäkla bra utfört. Jag ska försöka lägga ut en filmsnutt på deras linförighet sedan som betalade sig med 9 p, det tillhör inte vanligheterna att få höga poäng i linförighet/fria följet.

På lör var det dags för utställning. Tyvärr fick Lena åka hem på fre kvällen och kunde inte delta i utställningen men det gjorde iaf Cajsa och Gabrielle :-) Cajsa var lite "löprusig" men skötte sig i övrigt väldigt fint. Det blev ett VG för dagen och därför ingen konkurrensklass. Cajsa har ju varit tvungen att operera bort en tand och har både tandintyg och röntgenbilder med sig men det "köptes" inte riktigt av domaren, trist men så är det ibland :-(.

Även Emy och Spencer debuterade i utställningsringen tillsammans med Spencers alla syskon och det gjorde de med en 4:e placering och fin kritik om lovande valp. Spencer skötte sig jättefint under dagen, full av energi och livsglädje :-)

Sist men inte minst så har vi fått en ny familjemedlem :-) Mats och jag har skaffat en liten brun dobermanntjej som heter Aikido. Hon kommer från kennel Dobforsport. Jag har följt henne sedan den dag hon blev till. Pappalinjerna finns ju redan hos oss men mammalinjerna är helt nya för mig, och i mitt val utgick jag till stor del från att jag tycker så mycket om Aikidos mamma, Bea, en tik jag sett sedan hon kom till Sverige. Hon är trevlig, hon är arbestvillig och har en följsamhet och mjukhet som jag uppskattar. Om Aikido kommer ha ärvt detta också, och inte bara mamma Beas färg, återstår att se ;-). Vi är dock väldigt glada att ha fått hem denna tös och hittills har hon visat på en frimodighet som bådar gott. Bilder kommer snart. Kanske är ni några som också hunnit se TV4 morgonprogram i tor, med valpskolan, där hela Aikidos kull var representerade (om inte ligger det på TV4 play). Jag och Emy var med och hjälpte Eleonor (Dobforsport) bakom kameran. Jättekul att få vara med och väldigt intressant för Emy att få inblick "bakom" kameran när hon nu snart är klar med sin kandidatexamen i filmvetenskap :-)

Nu stundar sommaren och semester. Därtill snart vårt riksläger som vi kommer vara med på och många fler Molecularis:ar också, vilket glädjer mig enormt. Är det några som inte hunnit anmäla er kolla om det finns möjlighet till efteranmälan. Vi kommer för kanondagar och jag längtar redan jättemycket. Jag vet också att det stundar tävlingar för flera andra av "mina" valpar och det är så kul att få följa er på er resa. Jag önskar er alla en riktigt fin sommar och semester. Ta hand om er och era fyrbeningar, njut av allt vad sommaren har att erbjuda och må väl.

Bilder Kennelträff Maj 2014 14-06-01

Bilder från Kennelträff Maj 2014

LP2 14-05-11

I dag har fantastiska Therese och Mila (M Champagne) fått sitt tredje förstapris i LK2 och kan därmed titulera sig LP2 :-) Dessutom var det klassvinst och höga 180 p. Vi utbringar ett hurra för detta fina ekipage.

Födelsedag 14-05-08

Hipp, hipp HURRA, HURRA, HURRA för vår underbara B-kull som fyller 5 år i dag :-) GRATTIS Svea, Aquila, Gaia, Leo och PimPim.

Kennelträff 14-05-07

I helgen hade vi kennelträff/läger. Det är svårt att försöka samla alla, vi är ju så pass många, och få till en bra planering. Tack vara Kerstin och Kenneth, som har Wilma (M Darling River) så fick vi till en riktigt härlig helg, då vi hade förmånen att få vara hemma hos dem, på deras stora ägor med både ängar och skog. Trots att inte alla kunde komma var vi riktigt, riktigt många. Jag insåg först när alla började droppa in hur många vi egentligen skulle bli ;). Många var de som åkte långväga ifrån bara för att kunna vara med och träffa alla släktingar och dess ägare, jag är så oerhört glad för detta. Jag hoppas och tror att alla fick med sig något hem och det verkade iaf så. Vi fikade, grillade och fikade igen samt där emellan tränade vi. Det var skogs- och ängsspår, lydnad, kickbike (som många vågade prova på, vilket förvånade mig lite ;)) och massor av klurigheter, tänka själv övningar för hundarna. Tack alla för att ni delade med er av all er kunskap. Ett extra tack till Eleonor som höll i ängsspår, Gabrielle som höll i skogsspår, Tanja och Ing-britt som delade med sig av sina "kluriga" övningar och ett jättetack till Kerstin och Kenneth som gjorde denna dag möjlig.

Jag är oerhört stolt över alla valparna och tycker de har artat sig över förväntan. Självklart är jag subjektiv men försöker också se det från en rent avelsmässig sida och det jag ser känns gott :-) och jag blir förstås väldigt varm om hjärtat då jag märker att hundarna är älskade familjemedlemmar och får vara med på alla möjliga roliga saker. Självklart har Mats fotat massor, och vi har också fått en del foton av er som var med, så inom kort hoppas jag vi får ihop ett kollage av bilder från träffen.

Utöver det har S-kullen ju fyllt ett år och nu är det många som börjat höftledsröntga sina hundar. Hittills har två varit ute, M Skirner (Jax) och M Svava, båda med godkända höfter. Dessutom har M Dublin (Freja) precis också röntgat höfterna, även hon med godkänt resultat.

Födelsedag 2014-04-22

Idag utbringar vi ett fyrfaldigt leve för S-kullen som fyller ett år. Hipp, Hipp HURRA, HURRA HURRA, HURRA :-)

Korade 2014-04-05

Så har då de hundar ur min C-kull som gjorde sitt MT med godkänt resultat i höstas även gjort sin exteriörbeskrivning och kan därmed titulera sig korad :). Vi säger Grattis till M Chivas Regal, M Cider, M Cocktal-Of-Iskra och M Chocolat. M Casillero-Del-Diablo gjorde också sitt MT med godkänt resultat men pga avsaknad av en testikel så kan han inte erhålla titeln Korad, dock godkänt MT :) Jag vill Tacka Thord Byström för att han ställde upp och exteriörbeskrev hundarna och förstås gratulera alla ägarna till sina fina hundar:)

Omplacering 2014-04-01

Molecularis Signe, 11 mån, söker nytt hem. Signe är en ung, trevlig tik men med väldigt mycket energi och kommer behöva mycket aktivering. Hon lever fn i en familj med både tonårsbarn och flera små hundar. Ägarna känner att Signe kräver mer än de mäktar med och har svårt med gränssättning gentemot de andra småhundarna. Känner du att du är rätt person att erbjuda denna lilla, pigga, arbetsglada tik ett hem med kärlek, aktivering och trygghet är du välkommen att höra av dig till oss.

Uppdatering 2014-03-24

Skäms nästan, var så länge sedan jag gjorde någon uppdatering här på hemsidan, tiden går så fort och det är alltid fullt upp. Jag får nog skylla på att det har varit en jobbig vinter och mina krafter och energi har inte varit vad det brukar vara, dock ska ni veta att valparna, alla, jämt finns i mitt huvud och i mitt hjärta. Det är ju så att FB har ersatt mycket av den information man annars uppdaterar på hemsidan, roligt att det finns ett nytt forum men också lite trist att hemsidorna börjar bli mer och mer sälsynta, jag tycker det är kul att läsa på div olika hemsidor, se bilder och följa lite mer ingående än vad man gör på FB. Vår C-kull blev tre år den 2 mars, tänk vad tiden går (naturligtvis grattade jag dem på FB;-) och hoppas de fick en riktigt fin födelsedag. Härliga C-kullen där fem av åtta varit ute på sitt MT med fina resultat och nu i april månad ska göra sin exteriörbeskrivning för att sedan kunna titulera sig korade:-) Hoppas att resterande tre st också vill prova på att gå ut på MT.

Jag har ganska tät kontakt med de flesta av mina valpköpare, jag får ta del av deras vardag med sin/sina fyrbening och jag tycker det är lika kul att höra hur de går med träning, tävling, utställning men även bara att få ta del av deras vardag, vad de hittar på för små hyss och dyl ;-). Jag är väldigt petig när jag väljer valpköpare, förutom att valpen/hunden ska garanteras en aktiv tillvaro och vara en älskad familjemedlem och att vi ska hålla kontakten så jag får följa dem, så har jag som krav att man ska delta i det MH jag arrangerar alt göra det på egen hand (startavgiften ingår ju även i valppriset) samt att man ska höftledsröntga. Det är den muntliga överenskommelse vi har och ett ömsesidigt förtroende mellan säljare och köpare. Trots detta är det alltid någon man inte hör ifrån, som inte ställer upp på MH eller höftledsröntgar. Det som dock gör mig mest ont är när jag inte får ta del av de små valpar som växt upp här hos oss, som vi levt tillsammans med dygnet runt och lagt ner all vår kärlek på under minst åtta veckor. Att sälja en valp är tyvärr som att sälja vilken vara som helst, man kan inte kräva något bara hoppas att den muntliga överenskommelse vi hade och det engagemang jag visar, ska innebära något även för den som köper valp. Tur nog har jag valt mina valpköpare med omsorg ;-)och har god kontakt med de flesta. De vet nog att jag ställer upp i vått och torrt för valparna och de tycker att det är kul att vara med på saker som arrangeras och ordnas. Tack och lov för er!

Kennelträff planeras och i dagarna har det skickats ut inbjudan till alla valpköpare, många har redan tackat ja, trots att en del kommer långväga ifrån, det glädjer mig verkligen. Jag hoppas att vi ska få en underbar dag/helg tillsammans :-).

Vill också passa på att berätta att det kommit en ny familjemedlem hem till oss. Det är Emy som skaffat en liten dobermann-kille, vid namn Mezzrow`s Spencer (från samma kennel som vår stammoder Iskra kom från). I dag är han 14 veckor och utvecklas i en rasande fart. Han är busig, kampglad, väldigt social och alldeles, alldeles underbar. Så länge som Emy bor hemma får resten av familjen njuta av honom och förhoppningsvis får vi även i framtiden vara hundvakt :-). Det ska bli väldigt, väldigt spännande att följa honom genom livet.

Passar på att även göra reklam för att Dobermannklubben har sitt RM 6-8 juni här i Stockholm, i Södertälje. På fre kväll är det lydnadstävlingar, på lör utställning och på sön går bruksgrenarna av stapeln. Jag hoppas ju förstås att se många Molecularis i startlistan, både tävling och utställning. Om man ännu inte är redo så hoppas jag iaf få njuta av ert sällskap, det brukar alltid vara en väldigt trevlig tillställning.

I övrigt önskar jag er alla en jättefin vår och sommar med era fyrbeningar. Nu stundar en underbar tid då det inte finns några som helst ursäkter att sitta inne och kura ;-). Denna vår/sommar ska vi inte ha någon valpkull, nästa planeras till vinter/vår 2015.

Alla hjärtans dag 2014-02-14

Alla hjärtans dag brukar alltid vara lite speciell för mig, för då fyllde mitt hjärtats tjej år. Tyvärr fick hon inte uppleva sin 10 års dag, 2,5 månad innan somnade hon in i sviterna av lymfom. Varje alla hjärtans dag kommer jag sakna, minnas och tänka på dig, min finaste, bästa Iskra.

Ny familjemedlem 2014-02-08

Idag har vi fått en ny familjemedlem, Mezzrow`s Spencer, åtta veckor, har flyttat hem till oss, iaf för en liten tid. Det är Emy som skaffat en ny valp och Mats och jag passar på att njuta av honom så länge Emy pluggar och därmed fortfarande bor hemma :-) Det ska bli kul och spännande att följa dem i framtiden.

Sju år 2014-02-06

För sju år sedan föddes vår A-kull, Akilles Exor, Artemis, Apollon och Ares. Vi vill därför utbringa ett stort GRATTIS till Akilles Exor och Ares och hoppas att de får en underbar dag. För fina Emla och vår egna älskade Brusse tänder vi ljus, minns alla fina stunder tillsammans och fäller en hel del tårar. En dag blandad av sorg och glädje men mest glädje för att jag fått se er födas och växa upp.

Nytt år 2014-01-01

Tänk vad åren går, ibland känns det nästan som man inte hinner med ordentligt. Dags för nyårssammanfattning av det gångna året 2013. Önskar att jag kunde börja detta års krönika med bara roliga saker som hänt men det är lika bra att, precis som förra året, ta alla tråkigheter som hänt först och sedan avsluta med allt roligt som man inte får glömma bort, även om mycket saker år 2013 inte varit min och min familjs år. För att göra en så kort summering som möjligt så 10 månader efter att jag förlorat min pappa, så lämnade även min mamma detta jordeliv i mars 2013, och helt plötsligt stod jag där, föräldralös och ensam, ingen mamma att åka och fika hos, ingen att ringa och få råd och tips av. Kaos och förvirring och stor, stor sorg. Det är så lätt att bli introvert när man drabbas av sorg men sorgen har ju faktiskt drabbat hela min familj, barnen har förlorat både sin morfar och mormor som de varit otroligt tighta med sedan den dag de föddes, som de alltid kunde kvista in till när de kände för och min man har förlorat sina svärföräldrar som han uppskattade väldigt mycket. Livet måste ju dock gå vidare, det är bara att ta tag i vardagen igen.

När vår semester precis började hoppades jag få tid att andas ut och återhämta mig. Tyvärr blev det inte så. Första veckan på semestern insjuknade vår fantastiska Brusse (M Apollon) och inom några dagar fick han somna in. Sorgen att förlora honom, endast 6,5 år gammal, var enorm att bära men jobbigast naturligtvis för Emy som förlorat sin bäste vän som hon sett födas och som sedan funnits ständigt vid hennes sida.

En vecka efter att Brusse fått somna in upptäckte jag knölar på Iskras hals. Bokar tid för en veterinärundersökning och där får hon diagnosen, på klinisk basis, att det är lymfom. Ni som sedan läst och följt mina inlägg vet att hon sedan blev friskförklarad då knölarna försvann och tre hela månader fick vi tillsammans efter det, då knölarna helt plötsligt under hösten kom tillbaka. Denna gång gick det fort och hon blev väldigt fort mycket, mycket sjuk. Biopsisvaret visade på lymfom och ännu en familjemedlem lämnade oss i slutet av november månad. Ett tag kändes det som att ska man orka resa sig igen. Det har tagit tid, inte bara för mig utan för hela familjen, att försöka komma igen efter år 2013. Jag tror dock att vi är på god väg att repa oss, inte bara på utsidan som synes se okrackelerad ut, utan även på insidan, men än är det en bit kvar att gå.

Vad skulle jag då ha gjort om inte allt roligt fått ta plats, att släppa in glädjen och ljuset i mörkret och vad kunde då vara bättre läkande än 11 små dobermann-valpar som föddes i april månad. Vår Svea (M Big Love) gav liv åt 11 underbara valpar, fem killar och sex tjejer. En underbar tid med full rulle hela tiden och massor av valpspekulanter som ständigt var på besök. Svea var en fantastisk mamma, alla mina tikar har varit jättefina mammor, men Svea var lite utöver det vanliga. Om jag ska vara ärlig var det väl Svea jag förväntat mig minst av i rollen som mamma, hon hade ju fortfarande Iskra som tog hand om henne, tvättade och fejade, så hur skulle hon klara av rollen själv. Antagligen har hon dock lärt sig väldigt mycket av sin mamma för jag skulle vilja säga att hon måste ha varit ett skolexempel på en perfekt hundmamma ;). Därtill fick alla valparna jättefina hem, det kursas och tränas och flera av dem har hunnit ut på valputställning med fin bedömning. Det ska bli spännande att följa dem under 2014 och se hur de utvecklas, både mentalt och exteriört och under sommaren så ska de ju också ut på MH. Även många av de äldre hundarna har hunnit vara på utställning, året började faktiskt med att några ur D-kullen, då fortfarande valpar, ställdes på My Dog med fina resultat. Även Cajsa, Debbie, Chivas, Eli och Exor har ställts under året med fina resultat.

I maj hände ytterligare en tråkig sak, då fick Iskras fina dotter, i hennes första kull, Emla somna in. Det var den första av Iskras 17 valpar som lämnade jordelivet, en stor saknad förstås, och framförallt för matte Titti. Vi kommer dock alltid minnas fina Emla och alla hennes egenheter :).

I april månad så var Therese och Mila ute och tävlade i LK 1 med toppoäng och sedan följde deras lydnadståg hela året, med ytterligare två starter i LK2, också med riktigt höga poäng. Var meningen att de skulle göra ytterligare tävlingar under hösten men det satte löp stopp för. Vi ser dock fram emot att följa dem under 2014, i både LK3 och Elitlydnaden. De är otroligt flitiga och väldigt duktiga.

I september månad så gjorde även Leo, den sista ut i B-kullen, sin korning och därmed kunde hela min B-kull titulera sig Korade.

Under hösten så debuterade Johan och Pim i IPO3 med godkänt resultat och sedan gjorde de ytterligare en IPO3 tävling med godkänt resultat. Ett mycket flitigt ekipage som därmed hamnade på kvallistan (i dagsläget reserv) för IPO-VM 2014. Vi hoppas att de fortsätter sin fina utveckling under år 2014.

Även Gabrielle och Cajsa har debuterat på tävlingsplanen under hösten 2013, både i LK1 och i Appell-spår, ingen uppflyttning än men dock godkänt i appellen, jättekul förstås!

I oktober månad arrangerade jag, med hjälp av Stockholms LO, ett kull MH och ett kull MT och 7 av 10 valpar ur min D-kull gjorde sitt MH, dvs M Dusseldorf, M Don River, M Dantes View, M Donau Hera, M Dianas peak, M Douala och M Drama (de två sistnämnda gjorde det i Örebro två veckor senare). Var jätteroligt att få se dem alla, olikheter och likheter. MH är det jag tycker är så otroligt spännande, det är ju inga "krav", bara en beskrivning av vad du har för hund just då. MH öppnar ju också upp för att kunna tävla i brukset, så nu håller vi tummar och tår att vi kommer se några ur D-kullen på tävlingsbanan under 2014 och även förstås att de tre tikar som inte gjorde sitt MH får möjlighet till detta under 2014.

Dagen därpå var 5 av 8 hundar ur C-kullen ute och gjorde sitt MT, dvs M Casillero-Del-Diablo, M Cider, M Chivas Regal, M Chocolat och M Cocktail-Of-Iskra, alla med godkänd mentaldel, vilket var otroligt kul och stolt som en tupp kände jag mig ;). Tyvärr kunde det inte anordnas någon exteriörbeskrivning, vilket jag hoppas ska bli av nu under våren, innan de kan titulera sig Korade!

Detta var fragment av det gångna året, jag hoppas inte jag missat att nämna någon, i så fall är det enbart av glömska;). Självklart har det hänt massor av fler underbara saker under året, hundar som visat framtassarna på olika sätt, i träning, i vardagen, på utställningar, på tävlingar, och man skulle kunna fylla hur mycket plats som helst med roliga anekdoter, trevliga och roliga träningsträffar, givande samtal mm. Tur nog (iaf för det mesta) finns FB och där delas ju mycket av det som hänt i vardagen med berättelser och bilder.

Här hemma har vi fn bara en hund, Svea, och det blir mycket fokus på den damen nu. Vi tränar och står i och så får vi se hur långt det räcker. Återigen är jag väldigt, väldigt glad att jag i princip har kontakt med alla mina valpköpare, vissa mer, andra mindre, och får följa valparna på deras väg genom livet men mest av allt glädjer jag mig naturligtvis åt att de alla verkar fungera så bra i sina familjer, att de har aktiva liv och att de är älskade. Jag ser fram emot att få mycket uppdateringar om allt som händer och sker under 2014 och hoppas också att vi framöver ska få till en valp/kennelträff samt att ni ska veta att jag finns här för er, i både mot- och medgång och försöker ställa upp i den mån jag kan och har möjlighet!

Detta år planerar vi ingen kull, detta får förhoppningsvis anstå till början av 2015.

Jag vill avsluta med att önska er alla ett Gott Nytt År och hopp om ett fint år 2014 :-)

Copyright © 2012 by www.molecularis.se. All rights reserved.