Molecularis

Aktiva Hundar

Nyheter 2015

Parning 2015-12-16

Så är Hera parad. I två dagar har hon träffat stiliga Brego och nu håller vi tummarna och hoppas på valpar i mitten av februari:-)

Viltspår igen 2015-12-07

I går var Lene och Dona (M Drama)ute och tog sitt tredje 1:a pris i öppen klass viltspår och därtill HP:-). Nu väntar vi på championtiteln;-). Hipp, Hipp HURRA vad ni är bra!

Viltspår 2015-11-17

I går var Lene och Dona (M Drama)ute och tog sitt andra 1:a pris i öppen klass viltspår:-). Nu saknas det bara ett så kan de titulera sig SE VCh! Stort Grattis till er, så duktiga ni är.

Tävling 2015-11-05

I helgen så var Sandra och Dante ute och tävlade i LK1 för första gången och så slog de till med ett förstapris i LK1 på 182 p och även klassvinst:-) jättegrattis till er, super!

Valpplaner 2015-10-22

Nu har vi uppdaterat under "valpar" och presenterar den tilltänkte hanen till Hera:-)

BH-prov 2015-10-19

Hipp, hipp HURRA för Päivi och Dexter (M Sigar) som i lördags gjorde sitt BH-prov med godkänt resultat. Är så himla glad för er skull och ni är så duktiga. Nu är det bara att ladda under vintern för vidare tävling under vår/sommar. Ska bli intressant att följa er :-).

Tävling och hjärttest 2015-10-14

I helgen var Tanja och Sol ute och tävlade i rallylydnad, debut i Fortsättningsklass med betyget 74/100. Supergrattis till er:-). I går kom också svaret på Heras (vår blivande mamma) hjärttest, både ultraljud och 24-timmars Holter-ekg, Normalt. Nu är alla tester gjorda som ska göras innan parning och vi väntar nu på löp som planeras under december månad.

Tävling igen 2015-10-06

I går debuterade Lene och Dona (M Drama) i öppen klass viltspår och det gjorde de med bravur och ett 1:a pris :-). Grattis till er, vad duktiga ni är. Två till förstapris så kan Dona titulera sig viltspårschampion, det ser vi fram emot ;-).

BH 2015-10-05

I lördags var Emma och M Donau "Hera" ute och gjorde sitt BH-prov och det gjorde de med godkänt resultat, stort Grattis till er :-). Det är Hera som nu under vinter/vår förhoppningsvis ska bli mamma här hos oss, vilket vi ser väldigt fram mot. Hane är bestämd men jag väntar fortfarande på fina bilder på killen och inom kort kommer han presenteras på hemsidan;-). Vår fina Signe har ytterligare en gång, pga familjeskäl, fått ett nytt hem. Hon är numera Skåne-tös och bor tillsammans med Pontus och ytterligare tre fina dobermann-kompisar. Vi hoppas att Signe nu äntligen hittat hem, det är denna förtjusande hund så väl värd.

Tävling igen 2015-09-14

I helgen har Sandra och Molecularis Dantes View varit ute och tävlat i BSL1, och det gjorde det med godkänt resultat och höga 98 poäng i spåret och 70 poäng i lydnaden:-). Jättegrattis till Sandra och Dante-Darling, grymt bra jobbat.

Tävling 2015-08-29

I dag har Anne och Norris (M Düsseldorf)varit ute och tävlat i LK1 och det gjorde det med ett förstapris och placering nr 1 :-). Så jäkla duktiga ni var och ni är ett sådant fint ekipage!

Valpplaner 2015-08-28

Våra valpplaner fortskrider och i går fick vi svar på Heras tester, hon är fri från Von Willebrand (blödarsjuka) och är inte bärare av dilutionsgenen som kan ge blå eller isabellfärgade valpar, dvs D/D. Känns jätteskönt så nu är det bara att spinna vidare på vilken hane som ska bli den tilltänkte kavaljeren -;)

Tävling igen 2015-08-13

Nu går det undan när det gäller tävling för alla duktiga valpköpare och jag tror jag börjar bli lite bortskämd ;-). Även Lena och Chivas (Molecularis Chivas Regal) har varit ute och tävlat och blivit uppflyttade från appellen till lägre och det gjorde de med att sätta full pott i spåret, dvs en 10:a :-). Ett stort grattis! Jag vet att flera står i startgroparna att tävla och det är så roligt att följa dem alla.

Tävling igen 2015-08-13

Nu går det undan när det gäller tävling för alla duktiga valpköpare och jag tror jag börjar bli lite bortskämd ;-). Även Lena och Chivas (Molecularis Chivas Regal) har varit ute och tävlat och blivit uppflyttade från appellen till lägre och det gjorde de med att sätta full pott i spåret, dvs en 10:a :-). Ett stort grattis! Jag vet att flera står i startgroparna att tävla och det är så roligt att följa dem alla.

LK2 2015-07-11

Det har varit en intensiv helg för Gabrielle och Cajsa (Molecularis Campari), i lör ställde de ut i bruksklass på rasspecialen i Degerberga och fick ett excellent och placering nr 2. På söndagen var det sedan ute och tävlade på årets lydnads-RM i LK2 och detta med ett förstapris, trots att Cajsa tyckte att "fjärren" är ju onödig, så den hoppar vi över ;). Ett stort grattis till detta fina ekipage som haft ett mycket framgångsrikt år.

Dessutom planerar vi för fullt vår nästa kull. Det är Molecularis Donau Hera som ska bli mammas hos oss under vinter/vår. Se mer under fliken "Valpar".

Både sorg och glädje 2015-07-07

Under veckan som varit har vi varit på hundläger i SDK regi. Vi var flera st från Molecularis som deltog, jättekul. Vi har haft en otroligt rolig vecka med spår, skydd och lydnad. På detta läger hade jag med min unga hund Dobforsport Aikido och deltog i spårgruppen. Har fått massor av tips och idéer men även bekräftelse att vi är på rätt väg. Väldigt stolt över min fina tjej som visat sig ha stor potential och det ska bli kul att få förvalta henne. Övriga Molecularis:ar var med i spårgruppen och i ipo-gruppen och det gick väldigt bra för dem alla, vilket glädjer mig:). Förutom långa, roliga träningsdagar hade vi härliga, varma kvällar med grill, vin och trevliga samtal med andra likasinnade. Dessutom deltog vi förstås i dobermann-racet, en rolig tävling som är varje år på detta läger. Riktigt, riktigt kul på ett enkelt, roligt och okomplicerat sätt där i princip alla kan delta:-). Veckan avslutades med BH-prov, för de som ville, på lör och vårt RM i bruks på sön. Det hade rådit värmebölja hela lägerveckan och så även på sön. Hundarna var trötta och att då tävla kanske inte är optimalt och alla, förutom en, som deltog bommade spåren i denna 30 graders värme, förutom fantastiska Gabrielle och Molecularis Campari (Cajsa) som klarade sitt spår och sin lydnad och därmed vann hela vårt RM i bruks och blev GK i lägre klass spår och nu kan titulera sig SPH1 också:-). Ett stort grattis till er, ni kämpade på så jäkla bra:-).

Jag skulle önska jag kunde säga att hela lägerveckan var fantastisk, så var dock inte fallet. Mitt i så fick jag det tragiska beskedet att Sture (Molecularis Cider) hastigt fått somna in, endast fyra år gammal i akut njursvikt där veterinären misstänkte ev förgiftning av något slag. Det blev en stor chock och många tårar för fina Sture men ffa för hans husse Marcus och matte Erica. Att förlora en hund så här mitt i livet är så fruktansvärt och det finns inga tröstande ord man kan säga. Fina Sture som hade hela livet framför sig, han gjorde en jättefin korning med fina vitsord från domarna, han har bestått sitt BH prov och var tänkt att starta i IPO, men så blev det inte. Det enda som gör smärtan lite mindre är att jag vet att Sture haft ett riktigt fint liv med sin husse, att han tagit väl hand om honom och att han var en trygg och stabil hund. Jag beklagar din förlust Marcus och mitt hjärta blöder för dig och din familj. Vila i frid fina Sture, lilla Robin Hood, vi glömmer dig aldrig.

Tävling och div annat 2015-06-10

Tänkte att jag skulle göra en sammanfattning om en del som hänt här på Molecularis. Jackie har hittat ett nytt hem och hon är nu Stockholmstös. Även finaste Signe, som fick nytt hem vid 11 mån ålder, är tillbaka här hos oss, vi välkomnar Signe tillbaka till oss;). I lör var det utställning på Sthlms LO, nordisk vinnare, och fina Django ställdes för första gången. För dagen ett "good" men med fin kritik, dock tyckte domaren att han var för "feminin" När man såg övriga hanar kunde man inte annat än hålla med men med två år till på nacken så kommer nog även Django vara mindre "feminin". Hade det dock varit pris i "trevligaste hund" då hade han vunnit stort;). I veckan så kom Aquila och AnnLouise på besök och har bott hos oss ons-sön. De har gått kurs och förberett sig inför sitt ZTP som de genomförde i går med högsta resultat, dvs ZTPV1A, får man säga att man är lite "mallig" i dag och det tror jag matte AnnLouise är också, efter att ha sett hur fantastiskt hennes tjej presterade;). I lör var Sol och Tanja ute och tävlade rallylydnad igen, denna gång i nybörjarklass och med godkänt resultat. Superfint jobbat:). Dexter har passat på att göra sin exteriörbedömning nu under veckan, då det funnits möjlighet att göra det på Sthlms LO, med godkänd exteriörbedömning, jätteroligt:). Eftersom jag då har varit fullbokad hela helgen så missade jag en fantastisk uppfödarkurs, som jag velat gå på länge, så denna gång skickade jag Mats att delta. Det är David Selin från Hundutbildningsgruppen som håller i denna och han har lite annat tänk än många andra hur det ska gå till;). Det kändes otroligt bra att det mesta som är vår filosofi och som vi alltid tillämpat på våra dräktiga tikar och valpar, stämde väldigt bra. Men även kul att få tillfälle att få ännu mer "kött på benen" och höra om senaste forskningen. Man blir taggad och längtar efter att snart få ha valpar igen

Tävling 2015-06-02

I lördags så var Gabrielle och Cajsa (M Campari) ute och tog sitt tredje förstapris i LK1 och kan därmed titulera sig LP1. Stort grattis till er, ni är så duktiga :-)

Uppflytt 2015-05-13

I helgen så gjorde Tanja och M Sol sin tredje godkända tävling i rallylydnad och är därmed uppflyttad till Fortsättningsklass. Hurra för er, så duktiga :-)

Omplacering 2015-05-09

Jackie, Molecularis Dianas Peak, söker en ny familj. Jackie fyller tre år i slutet av juni, en liten, smäcker, svart tik med stor arbetspotential, som pga ändrade hemförhållanden söker nytt hem. Hon behöver någon som har mycket tid för henne, är lugn, trygg och stabil och som har en viss vana vid rasen, då hon kommer behöva en hel del träning. Vid intresse och mer info kontakta oss, se kontaktuppgifter

Framgångar 2015-05-06

Vet knappt vad jag ska börja med, det har hänt så väldigt mycket senaste tiden. Förra helgen var Molecularis Skjold (Django) ute och gjorde sitt MH, ett jättefint MH (likt sina syskons)och med etta på skotten. Vid samma tillfälle gjorde min BrunaBöna Aikido (DobForSport Aikido) också sitt MH. Hon dansade igenom banan och jag hade inte kunnat önska mig en bättre beskrivning, förstås också etta på skotten. Denna helg, dvs 2-3 maj begav vi oss till Örebro, på lördagen skulle sista hunden ur Molecularis S-kull göra sitt MH, dvs Molecularis Skogul (Cosette) samt Emys fina Spencer (Mezzrows Spencer). En jättelyckad dag och jag tror att alla var väldigt nöjda, Både Liisa, Cosettes matte och Emy för sin fina Spencer. De gjorde båda ett fint MH, att S-kullen är en väldigt homogen kull ser man på deras MH och därtill har alla 11 nu varit ute och alla 11 har etta på skotten, kan man vara annat än nöjd då :-). Tack alla valpköpare att ni tagit ut era hundar och gjort MH, snart nalkas MT, så det är bara att ladda om ;-). På söndagen så var det dags för fem st hundar ur min D-kull att göra sitt MT. Det kan inte förnekas att det pirrade lite i magen. Man vill så gärna att det ska gå bra för alla, så ingen ska gå ledsen från banan, även om det faktiskt är så att man har samma hund med sig hem (alltså världens bästa) som när man kom dit, men alla vill ju naturligtvis att det ska gå bra. Inga ledsna miner denna dag, för att hundarna bestod provet och kan nu titulera sig Korade och fina Norris (Molecularis Dusseldorf) godkänt MT pga avsaknad av en testikel. Det kändes som att även denna kull var homogena, då alla poäng var ungefär likvärdiga: M Donau Hera 415 p, M Dusseldorf 418 p, M Dantes View 400 p, M Don River 398 p och slutligen och högst p för dagen, M Douala 474 p. Nöjd och glad begav vi oss hemåt. Får då veta att Gabrielle och Cajsa (M Campari) tagit sin andra LK1 tävling med finfina poäng och att Tanja och M Sol också tagit sin andra godkända tävling i rallylydnad :-). Det var en mycket nöjd, om än något omtumlad, uppfödare som landade i Stockholm. Tack alla hundar och ägare för att ni förgyller mina dagar och som jag brukar säga "nu kör vi" ;-)

Vår och tävling 2015-04-21

Helt plötsligt blev det bara vår, med lite värme i luften, knopp på träden och ljusa kvällar, helt underbart. När våren kommer så infinner sig också större lust att träna hund och redan nu har två valpköpare varit ute och tävlat med fina resultat. I helgen debuterade matte Tanja och M Sol i Rallylydnad och det gjorde de med fina poängen 95/100. I går fick jag SMS att matte Lene och Dona (M Drama) blivit godkända i anlagsprovet i viltspår med topp på alla omdömen. Ett stort grattis till er båda, ni är så duktiga:-). Om jag känner mina valpköpare rätt så kommer nog fler resultat snart dyka upp ;-).

Inga valpar 2015-03-20

Denna gång så lurade Aquila oss rejält, det visade sig inte vara några valpar i den, som vi tyckte, runda, fina magen. Det är ledsamt för alla valpspekulanter som så troget väntat på valp men inget som någon kan göra något åt. Nu får vi ta nya tag och planera hur vi ska göra framöver, om vi ska para vid nästa löp (cirka oktober mån) eller vänta. Självklart så kvarstår planerna på en kull här på Molecularis :-).

Inget är som väntans tider 2015-02-16

Än är det för tidigt att veta om Aquila är dräktig men vår känsla är att hon är det. Hon har blivit lugnare och mer filosofisk och hela hunden ser dräktig ut ;-). Vi hoppas ju förstås att det inte bara är önsketänkande från vår sida, utan att det kommer vara ett litet gäng som ser dagens ljus runt påsktid.

Födelsedag 2015-02-06

För åtta år sedan föddes vår första kull här på Molecularis. Idag tänder vi ett ljus för Emla, Brusse och Exor som inte längre finns med oss, men som alltid finns i våra hjärtan och tankar. Vi utbringar ett rungande HURRA för Ares och hoppas att han får en riktigt fin födelsedag :-).

Parning 2015-02-01

Nu har vi varit på besök i Norge och parat Aquila och Aragorn 150130. Nu är det bara att hålla tummarna och hoppas på valpar ngn gång under påskveckan :-). Många har visat intresse för vår kommande kull, vilket förstås är jättekul!

Valpplaner 2015-01-28

Nu är både Aquila och Aragorn hjärttestade med ultraljud och Holter, med normalt resultat :-). Dessutom löper Aquila och kommande helg räknar vi med parning. Nu håller vi tummarna för att de tu gillar varandra och att det kommer resultera i en skock valpar runt påsktid.

En stjärna har lämnat oss 2015-01-23

För knappt åtta år sedan föddes vår första valpkull, vår älskade Iskra fick en kull på fyra, tre hanar och en tik. Först ut var en liten kille, som fick det pampiga namnet Molecularis Akilles Exor. Han skulle inte göra det lätt för en förstagångsuppfödare med ett nervöst klappande hjärta, nej han skulle envisas med att komma med rumpan först och det tog lite tid innan han kom ut. Tur nog gick allt bra och en rejäl kille med ett nästan helt svart ansikte såg dagens ljus helt välbehållen. Han var vacker som en dag, tyckte vi förstås, och faktiskt ganska snart upptäcktes det att han var ovanligt vacker exteriört sett också. Denna lilla kille blev kvar hos oss några veckor längre än sina syskon, då vi inte hittade det perfekta hemmet till honom. Men så dök Eleonor upp och då rådde inte längre några betänksamheter, här skulle Exor få det bra. Sedan har vi följt dem på deras resa, i mitt minne har jag färskt bilden av hur han sitter på sin mattes rygg, i ryggsäcken, cyklandes till skolan. Där "smugglades" han in och fick ligga med på lab-lektionerna ;-). Exor litade blint på sin matte, sa hon nu går vi här, nu simmar vi här, nu hoppar vi här, då gjorde Exor det. Eleonor och Exor ställde ut ganska mycket och vid nio månaders ålder blev han svensk juniorvinnare och så småningom blev han också svensk utställningschampion. Så småningom kom de in i IPO-världen och började träna IPO, sedan avlöste bara den ena framgången efter den andra varandra, BSL1, IPO1, IPOII, ZTP V1A, bästa hunden för dagen, Korad och godkänt L-test. Vilken karriär han och matte Eleonor haft:-).

Efter en lång karriär var det dags för Exor att få ta det lite lugnare, att få leva lite mer familjeliv, då matte Eleonor hade flera hundar som krävde mycket träning och det tävlades mycket, så fick Exor ett nytt hem hos Emma och Erik, som vi lärde känna då de stod på väntelista för valp från vår D-kull. Ett bättre hem hade Exor inte kunnat få, han fick ett underbart innehållsrikt liv, med långa promenader, mycket träning och aktivitet, fick alltid vara tillsammans med sin matte och husse, på familjesammankomster och ta del av allt det bästa i livet, och sedemera blev han storebror till Hera och så småningom också till Schäfern Aska. Exor var djupt älskad och hade inte kunnat få ett bättre liv.

Så slog sjukdomen till, för någon vecka sedan fick Exor svullna lymfkörtlar och efter div olika tester visade det sig att han fått samma sjukdom som sin mamma, lymfom. Denna fruktansvärda sjukdom som är så aggressiv och går så fort utför. I dag fick Exor somna in. Vi kommer för alltid sakna dig fina Gossen, du kommer alltid ha en speciell plats, som försfödd, i våra hjärtan. I dag känner vi mest sorg men snart kommer alla fina minnen av dig få oss att le igen. Din matte Emmas ord ska få avsluta detta inlägg. Jag hade inte kunnat beskriva det bättre själv:

Här skiljs våra vägar i livet

men du lät mig tidigt förstå

I stjärnorna står det skrivet

tillsammans för alltid ändå

När natten så stilla sig sänker

finns tystnadens tomhet hos mig

Och likt den klaraste stjärna som blänker

så stark är min kärlek till dig

Du är för alltid en del av mig

Som polstjärnans ljus i natten

jag tänder ett ljus som hälsning till dig

Som en bro över mörka vatten

du är för alltid en del utav mig

Så fjärran men ändå så nära

en ängel ska bära min hälsning till dig

Du är alltid en del utav mig

Hjärttest 2015-01-09

Så fick vi svar på Aquilas hjärttest i går, både ultraljud och Holter såg finfina ut, och i dagsläget är alltså Aquilas hjärta helt normalt:-).Valpplanerna fortskrider alltså och nu väntar vi på att tilltänkte hanen också ska hjärttestas. Det verkar också som att det börjar dra ihop sig mot löp men vi hoppas att damen i fråga håller igen någon vecka till så vi hinner få svar även på Aragorns hjärttest.

Gott Nytt År 2015-01-03

Tänk vad åren går, redan 2015, och vart tog 2014 vägen? Vi hade iaf, ur Molecularis sida sett, ett väldigt bra 2014. Här kommer liten sammanfattning och jag hoppas inte jag glömt något/någon.

Vårt år började med att vi fick en ny familjemedlem, det var Emys Spencer (Mezzrow´s Spencer) som flyttade hem till oss. En hane saknades i familjen och i Emys hjärta och glädjen var stor när han i feb mån flyttade hem till oss :-)

I mars månad så flyttade en av våra valpar, i senaste kullen, tillbaka till oss, Molecularis Signe. Hon bodde några veckor hos oss, innan vi hittade ett nytt hem åt henne, Hos Karin och Anders med familj. En underbar tik som behövde få komma till en familj med mycket energi och som tyckte det var kul att ta sig an energiknippet Signe. En underbar tik som det var nära att jag inte släppte ;-).

I april så gjorde C-kullen även sin exteriörbedömning och därmed fick de som gjorde sitt MT under föreg höst, titeln Korad och därmed min älskade Iskra sitt andra avelsdiplom.

Så var det dags för kennelträff. En planering som fortgått under en tid, inte lätt att få ihop något när man börjar bli så många. Wilmas matte Kerstin och husse Kenneth var så snälla och ställde upp och öppnade sitt hem för oss alla. De har stora ägor där vi kunde köra både spår och lydnad samt inta mat och fika. En helt underbar dag/helg och var så jätteroligt att väldigt många kunde vara med.

I maj började tävlingssäsongen ta fart och först ut var Mila och matte Therese som tog sitt tredje förstapris i LK2 och därmed kunde titulera sig LP2, dessutom klassvins och höga 180 p.

Juni månad var en månad med massor av hundaktiviteter. Dona och matte Lene sprang hundloppet i Göteborg. Dante och matte Sandra var ute och gjorde sitt BH prov med dagens finaste lydnad. Dobermannklubbens RM gick av stapeln i Södertälje och Chivas och matte Lena debuterade i LK1 med 1,5 p från uppflytt med en jättefin lydnad och sist men inte minst kom Mats och min nya familjemedlem hem till oss, Dobforsport Aikido:-).

I juli månad så begav vi oss, tillsammans med flera andra Molecularisar och andra dobbisar, till Rikslägret i Tånga Hed. En jättehärlig vecka där allt gick vår väg, så även vädret, vi hade strålande väder och god stämning. Dante och Sandra passade på att göra sin exteriörbeskrivning och så även Eli och Chris-Lee. Aquila och Ann-Louise, Norris och Anne samt Svea och jag passade på att avsluta lägerveckan med att genomföra ett godkänt BH prov. Tror de flesta var väldigt trött och nöjda när det var dags för hemfärd.

Lite utställning har det varit under sensommaren också, och den bedriften har Cajsa och matte Gabrielle stått för, bl a i Degerberga, med fin bedömning och excellent. Dona och matte Lene var också ute och tävlade i Rallylydnad med godkänt resultat. En gren jag är ganska novis om men som är på framfart rejält, jättekul att även dobermann visar framtassarna där.

Så blev det höst igen och i sept månad var Chivas och Lena ute och debuterade i appellen med godkänt resultat och väldigt nära uppflytt. Samma dag gjorde Mila och matte Therese samma sak, uppflytt, och klassvinst med 282 p.

Daisy och matte Madelaine började en kurs i föreberedande räddningshund. En kurs som pågick flera månader och där de fick prova på det mesta, så som ex krypa i mörker, gå in i rökfyllda rum, gå i massor av konstiga trappor, mörkersök mm mm. En väldigt inspirerande och rolig kurs och jag behöver väl inte säga att Daisy uppförde sig exemplariskt och utvecklades enormt.

Så var det dags för S-kullen att göra sitt MH. Efter massor av fixande, trixande, missförstånd, felinformation etc, så blev det till slut av. Nu har alltså 9 av Sveas 11 valpar gjort sitt MH, en homogen kull med bra kontakt, mycket lek och nyfikenhet, minimalt med rädslor och samtliga skottfasta. Nu måste vi bara under våren få ut de två som återstår.

Samma dag som S-kullens MH så var Cajsa och matte Gabrielle ute och tävlade appellen i spår och det med uppflytt, en andra placering av nio ekipage och 238,5 p. Veckan därpå går de åter ut och tävlar i LK1 och detta också med ett första pris och 169 p :-).

Året avslutades i sorg. Lotte som sökt och fått nytt hem här i Sverige fick stilla somna in cirka två månader efter att hon flyttat hit. En underbar tik som lämnat ett stort tomrum i vårt hjärta, en stabil, underbar, arbetsglad tjej men som visade sig ha allt för mycket skador fysiskt för att göra något åt. Att förlora en så ung hund sätter sina spår i själen, ha sett henne födas och utvecklas här hemma, ha alla minnen från hennes bebistid, så många minnen, det känns hårt. Vi kommer alltid att minnas dig fina Lotte.

Detta var lite i korthet om det år som gått. Självklart har det hänt massor av andra saker. Flera av S-hundarna har röntgat sina höfter, flera har gått kurser och gjort massor av andra roliga saker med sina hundar. Jag får ständigt ta del av deras vardag, roliga saker de hittar på, foton och dyl. Då är det kul med FB, ett bra sätt att kunna hålla kontakt. Jag vet att fler börjar kurs snart och många som har tävlingsplaner. Jag älskar att ta del av allt som händer, jag jublar när allt går bra, hundarna utvecklas till de hundar som ni vill och jag sörjer med er när saker inte går er väg. Det är en uppfödares lott men jag skulle inte vilja vara utan det för en endaste dag.

Själv planerar vi ytterligare en kull på Aquila (D-kullens mamma) med parning i början av året, om allt går vår väg med hjärttester och dyl. Under 2014 hade vi inga valpar, kände att ett sabbatsår behövdes, men nu känner vi oss taggade igen och längtar efter små fyrbeningar att snusa på.

Jag vill önska er alla valpköpare God fortsättning på det nya året och hoppas att år 2015 blir ett kanonår på alla sätt och vis :-).

Valpplaner 2015-01-03

Valpsidan uppdaterad. Valpar planeras våren 2015

Copyright © 2014 by www.molecularis.se. All rights reserved.