Molecularis

Aktiva Hundar

Nyheter 2016

Utställning 2016-11-27

Förra helgen så ställdes Cajsa (M Campari)i bruksklass och med väldigt fin kritik så tog hon sitt andra utställningscert :-). Nu är det bara ett till innan hon får titeln svensk utställningschampion. Stort grattis till matte Gabrielle och till fina Cajsa.

Mer tävlingar 2016-10-29

I veckan så var Ing-Britt och M Sigyn ute och tävlade i LK1 och det gjorde de så bra att det blev ett 1:a pris på 172 p och en 2:a placering. Grattis till er, vad duktiga ni är :-)

Söktävling 2016-10-17

Så har en av våra egenuppföddar valpar, som första par, blivit uppflyttade i tävlingsgrenen sök. Grattis till Madelaine och Daisy ( M Douala) som i helgen blev uppflyttade till lägre sök med 10-10 på söket. Så himla kul, och som ni vet så ligger grenen sök mig väldigt varmt om hjärtat eftersom jag själv tävlat det med kennelns stammor Mezzrow`s Iskra. Än en gång stort GRATTIS :-)

SPH1 2016-09-25

I helgen har Lena och Chivas (M Chivas Regal) debuterat i lägre klass spår och det med GK resultat, hela 278 poäng i specialen och tillsammans med lydnaden, avstod platsen, räckte det till GK resultat. Superduktiga är ni och till våren räcker det hela vägen :-). Nu får ni ställa i bruksklass också, då får snygga Chivas visa vad skåpet ska stå. Dessutom är hemsidan uppdaterad under kullar med F-kullens egna sidor, tänk att de varit så små och alldeles bedårande.

Tävling, fotomodeller mm 2016-09-10

För två veckor sedan så ställdes fina Cajsa ut på Rasspecialen i Skåne, med ett exc men tyvärr inget cert för dagen. Samtidigt passade de på att göra en exteriörbedömning som det förstås inte var ngr konstigheter med. Veckan därpå gick de ut i LK2 och tog sitt tredje förstaprist med hela 181 p och kunde därmed titulera sig LP2 :-). Supergrattis till er, ni är så duktiga!

Förra veckan så fick jag veta att Emma och Hera (M Donau Hera) blivit uttagna att bli fotomodeller på Arraks hemsida, och visa deras höstkollektion med hundkläder. Jättekul att se de fina bilderna och stolt som bara den att en av mina egenuppfödda hundar får stoltsera på deras hemsida. Livet med hund är inte bara tävling, finns så mycket,mycket annat som är kul också :-).

I dag så har Cosette (M Skogul) gjort sin exteriörbedömning och kan därmed titulera sig Korad. Hon gjorde ju sitt MT redan i somras med fina 500 p. Stort grattis till matte Liisa och Cosette!

Det är inte så många ur S-kullen som gjort sitt MT, då det visat sig vara svårigheter att komma med på prov, flera är de som gång på gång blivit bortlottade. Jättetråkigt och det är lätt att hundägarna tappar lusten. Man får dock försöka se det för vad det är, vill man tävla och göra prov med sina hundar så blir det lätt så här. All dyl prov bygger på Ideell verksamhet och de personerna räcker inte till för att täcka behovet. Jag hoppas dock att man tycker det är värt att försöka anmäla sig igen och faktiskt komma ut på ett MT. Vår ras behöver det och vår avel behöver att vi testar våra hundar och personligen tycker jag det är oerhört kul att se både MH och MT, försöka tolka och lära sig, varför hundarna reagerar på div sätt och ffa se sin egna hunds reaktioner. Så håll humöret uppe och anmäl igen ;-).

Sommaren går mot sitt slut 2016-08-15

Tänk vad vår underbara sommar är kort, man väntar så intensivt på den och så vips så börjar det hösta till sig, semestern är över och det är dags att börja arbeta igen. Denna sommar tycker jag varit alldeles underbar, inte bara för att vädret varit bra och jag haft fyra underbara, vilsamma semesterveckor, utan för att så mycket hänt på hundfronten. Som att det inte skulle räcka med juli månads tävlingar och framgångar så fortsatta aug i samma bana. I mitten av aug var det dags för några ur senaste kullen (F-kullen) att visa sig för första gången. Tre av valparna ställdes på SBK utställning i Södertälje med fina resultat, det var M First Love, M First Dream och M First Moment som gick i klassen 4-6 månader. Det hela slutade med att M First Love fick ett hp och blev bästa tik i denna klass, M First Dream nr 2 och M First Moment nr 3, alla med jättefin kritik och det hela slutade med ett hp i uppfödarklass också, vilket gjorde mig otroligt stolt och glad:-) Ägarna var jätteduktiga, även om de var nya i utställningsringen hade de tränat mycket och presenterade sina hundar på bästa sätt.

Kort därefter gick Sandra och M Dantes View ut och tävlade i BSLII med GK resultat och nu Sandra börjar det bli trångt med alla titlar, BH, BSLI, BSLII och IPOI, grattis till er, superduktiga är ni ;-). Jag hann knappt andas ut efter detta förrän Gabrielle och Cajsa (M Campari) slog till och tog ytterligare ett förstapris i LK2 med 187 p. Nu fattas bara ett till så kan de lägga ytterligare titeln LP2 till sitt tidigare LP1. Grattis, så kul att ni kör lydnaden och svenskbrukset, som mitt hjärta alltid klappat lite extra för.

Det blir mycket skrivande om tävling och dess framgångar, det blir lätt så, men jag vill återigen tala om att det som är absolut viktigast för mig är att hundarna som jag fött upp kommit till hem där man älskar dem och där de får massor av kärlek komb med ett innehållsrikt liv. Några är de från mig som senaste tiden också fått nya hem, däribland Signe, som flyttade till Pontus för cirka ett år sedan och kom helt rätt, hon mår superbra, lever ett fritt liv på landet som passar henne perfekt, hon har en stor tilltro till sin husse och är en glad och lycklig tjej igen. Varje gång jag tänker på det så fylls mitt hjärta av lycka och tacksamhet mot Pontus som ville ge henne en sista chans och där jag tror båda fick ett lyckokast. Sedan att inte glömma så fick även Dona ett nytt hem under året. Hon har blivit dalkulla och flyttat till Lotta med familj. Hon verkar ha ett fantastisk liv och hennes nya ägare verkar så stormförtjusta i henne. Det känns alltid i en uppfödares hjärta när en hund man fött upp måste byta hem, men oftast blir det bättre. De få hundar jag haft som omplacerats har det iaf blivit så för, de är alla lyckliga hundar som lever i fantastiska familjer.

Nu stundar snart hösten och den ser jag fram emot, fler tävlingar tror jag, och vet att det är fler än ovanstående som varit ute på tävlingsplanen/utställningsringen, ännu utan uppflyttning, men så nära så nära. Ser fram emot att följa er alla, flera hundar ur S-kullen ska snart ut och göra sitt MT, flera är anmälda till tävling, flera ska gå kurser mm mm. Jag ser fram emot att följa er, i både mot- och medgång finns jag här för er. Trevlig sensommar till er alla!

Läger, åter läger och nya titlar 2016-07-31

Nu var det länge sedan jag uppdaterade och mycket är det som hänt. I mitten av juli månad ordnade vi ett kennelläger. Vi hade förmånen att få vara ute hos Susanne som har Jara från min senaste kull och som bor på en stor hästgård. Fyra hela dagars läger och alla dessa bjöd på strålande sol och värme. Vi hade bjudit in uppfödare/instruktör Madelene Dahlgren två dagar för hjälp/tips med lydnaden och en av dagarna ipo-figurant Jakob H. Fyra fantastiska dagar med massor av tips och idéer i lydnaden, både för nybörjare och de mer vana förare/hundar och prova på ipo-dag. Vi passade på att spåra massor på de fina ängar som fanns runt stallet och hann även med uppletande. Kvällarna ägnades åt grillning, god samvaro, massor av hundprat och mycket skratt och glädje. Tack alla som var med och gjorde detta kennelläger. Det gör vi om nästa år;-).

Efter detta läger var det någon veckas jobb innan semester och en vecka i Småland för Mats och mig, och sedan hem för att bara ställa om till nästa läger. Det är Aikidos uppfödare, kennel Dobforsport som hade sitt kennel- träningsläger där jag och Aikido var med men även mina två valpköpare Sandra med Dante och Anne med Norris deltog. Tre intensiva träningsdagar innan det var dags för Aikido och mig att göra vår första tävling/prov och visa om vår långsiktiga träning med putsning under lägret, höll, och mina nerver förstås ;-). Mina lilla Bruna Fara gjorde ett bra arbete och för dagen kunde jag inte önska mer. Finns en del att jobba på men BH-provet gjorde hon efter bästa förmåga och jag var riktigt, riktigt nöjd. Efter kvällen kunde vi andas ut och rikta blicken mot lördagens tävling där både Anne med Norris och Sandra med Dante skulle debutera i ipo1. Som uppfödare är det mer nervöst att stå bredvid än att tävla själv och jag vet hur hårt de tränat och önskan var så stark att de skulle få lyckas, och visst höll det ända in i mål, Anne och Norris (Molecularis Düsseldorf) med p 74/79/91 och totalt ett tredje pris och Sandra med Dante (Molecularis Dantes View) 95/79/80 och totalt ett andra pris. Grattis tjejer ni var helt fantastiska:-).

Nu stundar två veckors semester till innan det är dags att återgå till jobbet. Jag ser fram emot att fortsätta min träning under hösten och se vart det leder till, följa alla mina valpköpare i deras vardag och hoppas se fler på tävlingsplanen. Jag önskar er alla fortsatt trevlig sommar och det är ni som gör min dag, ska ni veta!

Cosette och Liisa 2016-05-26

I helgen så var första hunden ur S-kullen ute och gjorde sitt MT. Jag har länge och väl försökt få ihop ett gemensamt MT, kontaktat domare och dyl, blivit lovad men sedan har det bara runnit ut i sanden tyvärr. Därför får ägarna se till att fixa sitt MT själv, och som sagt först ut var Cosette (M Skogul). Det är bara att bocka och buga för Liisa och Cosette som först ut slog till med 500 p!. Det är riktigt, riktigt höga poäng och att just Cosette satte dessa poäng kändes extra varmt i mitt hjärta. Stort GRATTIS till er båda och vad duktiga ni är tillsammans :-).

Jag får även kontinuerliga rapporter från valparna ur F-kullen. De växer, frodas och utvecklas hela tiden. Vi hade en valpkurs för två veckor sedan där 8/9 valpar deltog. Jättekul att se alla och de är otroligt duktiga. Verkar ha ärvt sin pappas tydliga av- och påknapp. Håller tummarna för att de fortsätter på samma sätt och att ni alla får ett underbart liv med era fyrbeningar.

Vi planerar också ett sommarläger i början av juli och hoppas att riktigt, riktigt många Molecularis:ar kommer att delta:-).

Madelaine och Daisy 2016-04-17

Förra helgen debuterade Madelaine och Daisy (Molecularis Douala) i appell-sök och det gjorde de med de fantastiska poängen 10-10 på söket och en lydnad som sedan resulterade i ett godkänt resultat. Superduktiga är ni och jag är mäkta imponerad av sökpoängen:-). Nästa gång tar ni det hela vägen till uppflyttning. Stort GRATTIS.

Valparna flyttfärdiga 2016-04-12

Nu har alla valparna fått familjer och börjat flytta. I dagsläget har vi tre st kvar här hemma, men de kommer också flytta inom kort. Jag önskar alla ägare lycka till med era små, överös dem med kärlek och gör massor av skoj tillsammans :-)

En stjärna har tänts 2016-04-06

I dag har en stjärna tänts på himlen, en stjärna som lyser så klar . Vi kommer aldrig glömma dig finaste, underbaraste Johnny/Lillebror/LiLi.

Du var helt unik, ingen var som du, din matte har slitit sitt hår många, många gånger. Fullkomligt orädd sedan den dagen du såg dagens ljus,verkade inte som något skrämde dig. Du gick din egen väg, ville du ta dig igenom en dörr så blev det så, ville du äta upp någons lunch (ja, direkt från bordet) så gjorde du det (nåja, din matte var kanske inte så noga med att säga till dig). Ville du inte sitta i bilen så gjorde du inte det, då bröt du dig helt enkelt ut, när ni hade brand i lägenheten var det spännande med brandmän som kom och hjälpte dig ut balkongvägen, spännande värre, eller rättare sagt tyckte du det var ganska odramatiskt;).

Du älskade att träna, även om du nog var tre år innan du tyckte att tävlingslydnad var ju faktiskt helt ok, innan dess kunde man tro du inte fattade vad man ville, men det handlade bara om att du inte hade lust;). När valpar kommit till flocken har du tagit hand om dem som världens bästa "pappa" och uppfostrat dem till fina, frimodiga individer, för så blir det när man är uppfostrad med kärlek.

Du gick din egen väg, för du var en fri själ, och som den fria själ du var lämnade du oss, och vi kommer alltid vara lite fattigare här i livet.

Älskade vän, älskade Lillebror, spring och hoppa nu allt du kan, och känn att den tidigare onda kroppen nu bär dig. Spring över gröna ängar, simma och lek, gör allt detta som du inte kunnat göra på så länge, lev livet och sätt lite fart på alla, de kommer inte få en tråkig stund tillsammans med dig, det vet jag med säkerhet.

Bilder från nionde veckan 2016-04-10

Nu har valpisarna börjat flytta till sina nya hem, men några är fortfarande kvar. Så här är lite bilder från nionde veckan

Lite fler bilder från åttonde veckan 2016-04-03

Småttingarna har varit i studion :-)

Bilder från valparnas åttonde vecka 2016-03-31

Bilder på F-kullens åttonde vecka.

Bilder från sjunde veckan 2016-03-25

Bilder på F-kullens sjunde vecka.

Bilder från sjätte veckan 2016-03-20

Bilder på F-kullens sjätte vecka.

Namn 2016-03-14

Och så har valparna i F-kullen fått sina namn :-) Killarna kommer att heta First In Line och First Choice. Tjejerna kommer att heta First Crush, First Flame, First Moment, First Lady, First Love, First Dream och First Tricker.

Bilder från femte veckan 2016-03-13

Bilder på F-kullens femte vecka.

Nu är vi inne på fjärde veckan 2016-03-07

Bilder på F-kullens fjärde vecka.

Fler bilder på valparna 2016-03-02

Fler bilder på F-kullens tredje vecka.

Omplacering 3,5 årig tik 2016-02-29

Ibland blir inte livet som man tänkt sig. Underbara, fina, älskvärda, arbetsglada Dona (M Drama) söker nytt hem. Dona är en fantastisk hund på alla sätt och vis som precis fått sitt championat i viltspår, har tävlat rallylydnad med fina resultat och är klar för start i LK1. Dessutom är hon dem mest älskvärda dobermann man kan tänka sig, väldigt mjuk till sättet, ingen problemhund på ngt sätt. Hon har HD C (lite gör grund skål men inget som kommer ge henne ngr besvär), 3,5 är gammal, och hon är kastrerad. Varför ska då denna fantastiska, älskade hund omplaceras. Det har kommit en lillebror (tvåbening) till familjen som just är i den åldern då de börjar att ta sig fram överallt och han vill så gärna vara med sin storasyster, vilket hon inte är så förtjust i. Matte är rädd att ngt ska hända och att skilja dem åt är ingen lösning, då Dona är en familjehund och vill vistas i dess närhet. Vet ni ngn älskvärd person, som vill träna mkt, vill ha en kär familjemedlem, som inte har riktigt små barn. Vi hoppas kunna hitta det absolut bästa för Dona.

Lite nya bilder på valparna 2016-02-27

Fler bilder på F-kullens tredje vecka.

Lite nya bilder på valparna 2016-02-25

Bilder på F-kullens tredje vecka.

Lite nya bilder på valparna 2016-02-21

Bilder på F-kullens andra vecka.

Uppdatering valpar 2016-02-20

Valparna är nu nio dagar i dag och de utvecklas i rasande fart. Det är en väldigt homogen kull, alla var väldigt stora när de föddes och den kurvan följer de. Nu kan man se att ögonen börjar öppnas lite smått, små springor har börjat skönjas och de börjar ta sig runt i lådan mer nu. Mamma Hera är en fantastisk mamma, jag vet att jag brukar säga det men de tikar som hittills blivit mammor hos oss på Molecularis, har varit det, likaså Hera. Hon är väldigt lugn och sansad, trots att hon annars är ett yrväder ;-). Valpningen gick väldigt bra, hon födde dem alla lätt och tog hand om dem lugnt och smidigt och hon har återhämtat sig i rasande fart och mår helt super. Dock fick vi oss en liten överraskning då det 12 timmar efter nummer åtta fötts tittade ut en nummer nio, lika pigg och stor som övriga, en liten överraskningstjej.

Lite nya bilder på valparna 2016-02-15

Bilder på F-kullen, första veckan

Lite bilder på valparna 2016-02-13

Bilder på F-kullen, första veckan

Valpar 2016-02-11

Så har valparna kommit, 160211 nedkom Hera med nio st, två hanar och sju tikar, alla svarta. Alla valparna stora och kraftiga och både valpar och mamma mår väldigt bra. Vi hoppas att de får fortsätta ha hälsan och utvecklas på bästa tänkbara sätt.

Det drar ihop sig 2016-02-01

Hera mår fortsatt bra och nu är det bara cirka två veckor kvar till beräknad valpning :-)

Dräktig 2016-01-15

I dag har vi gjort ultraljud på Hera och visst är hon dräktig, flera små hjärtan tickade där inne :-).

Gott Nytt År 2016-01-01

Så kan man lägga ytterligare ett år till bakom sig och rikta in sig på vad 2016 kan ha i beredskap. År 2015 har innefattat mycket, både riktigt roliga saker men även sorliga saker, det är ju liksom livet att dessa går hand i hand.

Året började med att vi förlorade vår förstfödda valp Molecularis Akilles Exor, han blev knappt åtta år gammal och drabbades av lymfom, en mycket aggressiv cancerform, och fick lugnt somna in, dock så oerhört saknad av oss förstås, då jag så väl i mitt minne har när han föddes här hos oss, men ffa saknad av sin matte Emma och fd matte Eleonor.

Vi gladde oss dock åt vår planerade kull och hoppas på en andra kull med fina Aquila (Molecularis Butterfly Effect). Tyvärr gick dessa planer i stöpet när det visade sig att Aquila lurade oss riktigt rejält och helt enkelt var tom.

Redan i början av våren började tävlingssäsongen och det var Tanja och M Sol som var först ute och tävlade i rallylydnad med godkänt resultat tätt följt av Lene och Dona ( M Drama) med godkänt anlagsprov i viltspår.

Sedan hände mycket tävlingsmässigt under våren. Vår Dobforsport Aikido var ute, tillsammans med sina syskon, och gjorde sitt MH, ett i mina ögon riktigt, riktigt fint MH. Samtidigt gjorde Django (M Skjold), ur vår S-kull, även han ett fint sådant. Veckan därpå gick sista hunden ur S-kullen, Cosette (M Skogul) ut och gjorde sitt MH, vilket var mycket glädjande med tanke på att hon fått byta hem efter en ganska tuff start i sitt liv. Samma dag gjorde Emys Mezzrows Spencer också ett jättefint MH. Dagen därpå var fem st ur min D-kull ute och gjorde sitt MT, alla med godkänt resultat och finfina poäng. Som grädde på moset så blir Tanja och Sol, samma dag, godkända i ytterligare en rallylydnadstävling och Gabrielle och Cajsa tog sin andra första pris i LK1. För den helgen fanns liksom inget mer att önska :-)

Så begav det sig som så att även Jackie (M Dianas Peak) var tvungen att få ett nytt hem, det är ju så det ibland blir i livet. Ganska snart så löste det sig till det bästa och Jackie flyttade till Tina och Magnus här i Stockholm och för mig känns det skönt att ha henne på närmare håll.

I maj månad så blev Tanja och Sol uppflyttade till fortsättningsklass i rallylydnad, efter att ha klarat sin tredje tävling och någon vecka därefter, i början av juni, så tog Gabrielle och Cajsa sitt tredje förstapris i LK1 och kunde därmed titulera sig LP1 :-).

I slutet av juni månad så slog AnnLouise och Aquila (M Butterfly Effect) till och klarade sitt ZTP och det med högsta möjliga poäng ZTPV1A.

I juli månad åkte vi på Rikslägret i Tångahed, flera av mina valpköpare var med på lägret och vi hade, i stort sett, en trevlig vecka. Lägret avslutades med RM i bruks, en otroligt varm dag där de flesta hundar som deltog inte orkade slutföra/genomföra sitt program, vilket däremot Gabrielle och Cajsa gjorde, som startade i lägre klass spår. De var det enda ekipaget som tog sig igenom spåret och därefter även genomförde lydnaden och det med godkänt resultat :-).

Tyvärr bestod inte denna träningshelg bara av roliga saker, under dessa dagar fick jag också det enormt sorliga beskedet att Sture, (M Cider) hastigt fått somna in, endast fyra år gammal, i njursvikt där man inte riktigt kunde hitta orsaken till, troligen någon form av förgiftning. Lilla, fina, underbara Sture, det var alldeles för tidigt för honom att lämna detta liv och du är oss så saknad.

Vi hann inte mer än hem från lägret så slår Gabrielle och Cajsa till igen och tar ett förstapris i LK2 och strax därefter så går brorsan Chivas (M Chivas Regal) och matte Lena ut och blir uppflyttade från appellen till Lägre och det med att sätta full pott i spåret med en 10:a.

Så var vi inne i aug mån och det blev dags för Anne och Norris (m Dusseldorf) att tävla i LK 1 och det med ett förstrapris och placering nr 1 :-) .

Och så rullade det bara på, i sept blev Sandra och Dante (M Dantes View) godkända i BSL 1 med hela 98 p på spåret, Emma och Hera (Molecularis Donau Hera) godkänt BH och Lene och Dona förstapris i öppen klass viltspår. Tanja och Sol fortsatte att lysa i Rallylydnaden och blev godkända i fortsättningsklass.

Däremellan har vi hunnit planera för nästa kull valpar, då Hera förhoppningsvis ska bli mamma här hos oss i början av året, mer bestämt mitten av feb -16, och testat henne för både Von Willebrand, färgtest och slutligen hjärttest, där alla visade bästa tänkbara resultat.

Och så fortsatta tävlandet med att Päivi och Dexter (M Sigar), var ute och klarade sitt BH-prov, dessutom har de hunnit med en exteriörbeskrivning under sommaren med godkänt resultat förstås.

Och så hade vi ytterligare en hund, M Signe, som fick nytt hem. Denna gång hoppas och tror jag att Signe hittat hem och hon är numera Skånetös och bor tillsammans med Pontus och flera andra dobermann och verkar stortrivas med det fria livet som hon erbjuds där.

Så sent som i november månad slog Sandra och Dante till och gick ute och tävlade, för första gången, i LK1 och med klassvinst och höga 182 p, vilken överraskning :-).

Och snabbt därefter går Lene och Dona ut och tar två raka godkända resultat i öppen klass viltspår och det sista med HP. Nu tror jag de kan titulera sig viltspårschampion, ev behövs det någon utställningsmerit också, innan de får titeln!

Utöver alla dessa nämnda saker så har det naturligtvis hänt massor av saker, flera har gått kurs med sina fyrbeningar, alla har de bra liv med mycket aktivitet, långa promenader, skidturer, spår, kickbike-turer, joggingturer, ipo-kurser mm mm. Listan kan göras lång och jag skulle kunna skriva en bok om allt roligt som hundarna får vara med om, men ni ska alla veta att jag vet att ni tar väl hand om era hundar och att de har ett fint och aktivt liv, även om de inte är ute och tävlar. Ex Jax och Debbie som var en enormt fina representanter för rasen på Hundmässan i december och lät alla människor klappa och kladda på sig hur mycket som helst, enormt sociala och fina på alla sätt och vis. Eller fina Zigge som bor långt upp i vårt avlånga land och bara älskar snön, vill ut och springa oavsett temperatur och därtill är han en riktig arbetsmyra och jag tänker att han är så lik sin mamma Svea, samma energi. Och den äldste av dem alla, Ares, den enda i vår första kull som finns i livet, och som fortfarande är jättepigg men ändå tycker att han har vissa rättigheter att göra sig hörd, vilket man ju har när man börjar komma till åren ;-). Eller Django som folk t.o.m ringer till mig efter att ha träffat för att berätta att en sådan dobermann vill de ha, social och älskvärd och älskar vara med på ridturer ;-). Eller Daisy, som två gånger slagit larm när otäcka saker hållit på att hända i stallet och hästar på väg att komma till skada nattetid, och ingen människa hört något (en gång så pass att hon var med i tidningen). Eller Lillebror som älskar när jag kommer på besök och gör att jag känner mig som världens mest speciella människa, så till den grad att han t.o.m bryter sig ut från bilen när han är här på besök, för att komma in till oss fort. Finns det något/någon annat här i världen som kan göra att vi känner oss så älskade, hur vi än är, än våra underbara hundar. Ja, som sagt, listan kan göras lång och jag är lika stolt över alla och de har alla sin alldeles speciella plats i mitt hjärta med små historier om hur de var som valpar. Glöm inte att den minsta lilla sak ni gjort är av betydelse för mig och jag älskar när ni delar med er och är så glad att jag i princip har nära kontakt med alla mina valpköpare.

Själv så tränar jag på med mina fyrbeningar och hoppas på tid för tävling, men precis som för er är det viktigaste att ha ett bra och roligt liv med sina hundar, det ska vara kul att ha hund utan krav på prestation, då tror jag vi är fel ute. Det ska vara kul att träna och det ska vara kul att tävla. Det finns inget att bevisa, vi gör det för att vi älskar att göra saker med våra hundar. De är ju våra familjemedlemmar, tycker vi inte det utan bara har dem för tävling, då tycker jag vi ska ägna oss åt friidrott eller ngn annan sport där inte levande individer är med i bilden. Visst ska det vara lite pirrigt att tävla, lite tävlingsnerver, men det ska inte göras för att man måste visa andra att man "duger". För min del blir jag bara så glad att ni vill försöka!

Avslutningsvis vill jag sluta med att i mitten av december parades Hera och har nu gått in i dräktighetsvecka tre. Vi vet ännu inte om hon är dräktig eller ej, men enligt matte Emma, så tyder allt på det. Vi håller alla tummar och tassar här hemma att så är fallet och hoppas att nya Molecularisar ser dagens ljus här i februari månad. Lev väl, ta hand om er och era fyrbeningar, ha roligt tillsammans och kör så det ryker år 2016 ;-).

Copyright © 2014 by www.molecularis.se. All rights reserved.