Molecularis

Aktiva Hundar

Nyheter 2017

PimPim i våra hjärtan 2017-12-15.

Älskade, fina PimPim, Sveas bror och Iskras son som föddes i vår B-kull. En brun liten kille, minst av dem alla, men med ett stort hjärta ( Molecularis Braveheart). Det har varit så roligt att följa dig genom livet, din och din husse och mattes resa. Med husse har du gått massor av kurser, tävlat allt från lydnad till IPO3, med superfina resultat. Med matte har du varit stallhund och däremellan levt ett helt fantastiskt familjeliv med både barn och andra djur.

Jag kommer så väl ihåg hur din husse kämpade för att ni bara skulle bli bäst, tjurig som han var och aldrig ville lämna något åt slumpen:-), och med en sådan arbetsmyra som du Pim nådde ni långt, ni var ett fint ekipage. Jag kommer ihåg alla samtal efter era tävlingar, då din husse alltid ringde, att få dela den glädjen mer er kändes stort. Efter några år la husse ner tävlingsivern och du har fått njuta av att bara få vara familjehund, jag vet att du trivdes minst lika bra med det.

När jag skriver detta så ser jag dig framför mig, minnet är så färskt, jag ser dig som liten, jag ser dig som unghund och jag minns så väl många träningstillfällen. Det är ett tag sedan vi sågs, då ni inte längre bodde i vår närhet, men trots avståndet har du alltid funnits i mina tankar. Spring nu i full fart på gröna ängar och lek med din syster och din mamma. Vi härhemma kommer alltid sakna dig men är så innerligt tacksamma att du funnits i våra liv och i våra hjärtan.

R.I.P

Stor sorg 2017-11-11

Att vara uppfödare är en stor glädje men också ibland väldigt stor sorg. Så har det varit ett tag nu. I fredags 171103 fick en ung hund, från vår senaste kull, Vilda-Hilda, somna in. Jag kommer alltid minnas Hilda som den underbara valpen som kom som en "överraskning" då vi trodde att alla valpar var födda. En otroligt social och lekfull valp som gick rakt in i hjärtat hos de som besökte oss. Hon fick ett bra liv hos sin familj och älskade sin "storebror" Django. Tyvärr blev Hilda sjuk under hösten och efter en tids kämpande fick hon somna in. Vi kommer alltid sakna dig Hilda.

Dagen efter, 171104, dog min älskade Svea väldigt hastigt. Hon var sjuk i våras men var utredd av alla specialister man tänkas kan och friad från sjukdom, men ändå så somnade hon hastigt in på Alla helgons dag. Min underbara Svea som är född här, växt upp här och var en väldigt speciell dam. Hon har tagit en stor plats i mitt hjärta och jag kommer aldrig glömma dig, min fina, svartnäsa, min Svea-Darling.

Samtidigt går livet vidare och runt den 10 december så väntas det smått här hemma. Det är vår Aikido som förhoppningsvis ska bli mamma. Än har det bara gått fem veckor men hon börjar så smått runda på sig, är tröttare och lugnare än vanligt men ändå full fart. Jag ser så oerhört fram mot denna kull, att mitt i all sorg, få glädjas åt nytt liv. Det är ju så livet är, vi förlorar många vi älskar men de finns alltid med oss, och samtidigt så föds det nya att älska, som också får en stor plats i våra hjärtan. Tänk att hjärtat kan vara så stort och rymma så många.

Parning 2017-10-12

Nu har vi parat vår Aikido (Korad, BH Dobforsport Aikido) med Assolo (Korad, BH Altengarde Assolo)och nu hoppas vi på valpar runt den 10 december, med leverans mitten av februari 2018. Ni som är intresserade av en dobermannvalp för träning och helst tävling, är välkomna att höra av er.

Dobermannklubbens RM i lydnad 2017-09-09

Grattis till Liisa och Cosette (M Skogul) som idag tog sitt andra förstapris i startklass lydnad med 168 p :-). Stort grattis till er, bara ett förstapris till så har ni ett LP. Grattis även till Emy och Mezzrow`s Spencer som i dag gjorde sin exteriör och därmed kan titulera sig Korad :-).

Stor sorg 2017-08-12

Älskade, underbara fantastiska Jax.

Du föddes en vårdag som nummer 6 av 11 syskon. Den lilla knubbiga valpen med det svarta bandet och det mörka ansiktet. Inte lika högbent som dina syskon men med en kraftig och stadig kropp. Något mer eftertänksam än de övriga men väldigt envis, kommer ihåg när du kämpade för att komma upp för kullen på gräsmattan, utan att ge dig, och trägen vinner.

Jag kommer så väl ihåg när vi skulle hitta rätta ägarna till dig, hur husse Staffan så hejdlöst föll för dig och matte Nina hade inte mycket att säga till om, den lilla killen med det svarta halsbandet skulle det bli och du gjorde så rätt val Staffan, denna lilla kille växte upp till en stor, stadig kille men snäll som få. Supersocial både mot människor och djur.

Ofta var du med din matte Nina till jobbet i affären och stod där bakom disken och tog emot kunderna, lika glad i dem alla och de alla så förtjusta i dig, och inte kunde man bli annat när man tittade in i dina mörka, nästan svarta, ögon, så vänliga och kloka.

Att hitta rätt hem till sina valpar är aldrig lätt men när det gällde dig Jax så gjorde vi ett lyckoval. Din husse och matte älskade dig så mycket som man kan älska någon och du hade ett superbra liv med långa promenader, långa skogsspår, träning med måtta, båtliv och arbetsliv. Du var aldrig ensam, du var inte speciellt förtjust i det och då behövde du inte vara det. En bättre familj kan man inte ha än din Jax. Förutom din familj så gillade du tjejer, du kunde välja bort mycket men inte dina tjejer;-). Överallt fanns det ju dofter av tjejer, varje promenad, varje liten gräsplätt och om du dessutom fick träffa dem så var lyckan för den dagen gjord.

Du älskade livet Jax, varför blev det då så kort? Den frågan är vi många som ställer oss i dag men vi har inget svar. Du blev inte mer än drygt fyra år då du insjuknade och efter flera veckors kämpande fanns det inget annat val än ta farväl.

Vi kommer aldrig glömma dig Jax, du finns alltid med oss. Du vet väl att ditt dopnamn, Skirner, betyder den strålande och lika strålande kommer du alltid skina för oss, en stjärna där uppe på himlen, klarare än alla andra.

Anne och Holly 2017-07-27

Grattis till Anne och Holly (M First Dream)som idag gjort ett jättefint BH-prov med GK resultat förstås. Denna 17 månaders hund gick ut och presterade superfint, jag är djupt imponerad. Grattis till er båda :-).

Tävling, sommar och sol 2017-06-17

Tänk vad tiden går, sommar igen och snart midsommar. Sommaren inleddes med att Liisa och Cosette (M Skogul) var ute och tävlade för första gången i startklass och det gjorde de med finfina poäng, uppflyttning till LK1 och totalt en andra placering. Stort grattis till er båda och så extra roligt att se hur väl du förvaltar Cosette och verkigen gjort ett fantastiskt jobb Liisa, denna hunds liv som inte började på det sätt man önskar det ska göra när man säljer sina valpar men som sedan fick en fantastisk matte som gjort stordåd och en hund med en stark mentalitet som tagit sig igenom allt och ut på andra sidan. Ni tillsammans har gjort stordåd <3.

Nu planeras också vårt sommarläger för fullt och det är så otroligt kul att vi blir så många. Förra årets läger var en höjdpunkt och jag hoppas att det blir lika trevligt och givande detta år. Jag vill önska alla mina valpköpare en toppensommar, hoppas ni får massor av ledighet och vila kombinerat med massor av hundträning och kanske någon liten, liten tävling också ;). Ses på lägret!

MH och MT 2017-04-30

Förra helgen var Emy med Spencer och jag med Aikido ute och gjorde vårt MT på Lindesbergs BK. En superdag och vi är så stolta över våra hundar. Spencer skrapade ihop 377 p och Aikido 467 p. Båda hundarna sociala och kampglada. Aikido passade också på att göra sin exteriörbedömning och kan därmed titulera sig Korad. Dagen därpå var ytterligare några ur F-kullen ute och gjorde sitt MH, med godkänd mental status för avel. Nu är det bara en kvar, sedan har hela F-kullen gjort sitt MH och nästan alla har dessutom röntgat sina höfter. Superägare som vet vad deras uppfödare uppskattar ;-), dvs MH och höftledsröntgen, jätteviktigt för vår ras!

MH och tävling 2017-04-12

I lördags var sex av nio valpar från F-kullen ute och gjorde sitt MH på Lindesbergs BK. En fantastisk dag och allesammans gjorde det jättebra, fanns en hel del olikheter men även likheter, som ex att alla har hög leklust och samtliga var skottfasta, vilket känns jättekul :-). Superduktiga figuranter och en väldigt duktig beskrivare. Tror att samtliga var väldigt nöjda, hundarna trötta och ägarna nöjda med sina hundar.

På söndagen var det dags för Gabrielle och Cajsa (M Campari) att tävla i lägre spår och förstås hoppas på uppflyttning till högre. Det gjorde de med bravur, med 10 på spåret och en jättefin lydnad och uppflytt blev det förstås :-). Grattis till er båda, ni är så jäkla bra, på alla sätt och vis :-).

.

Födelsedagar 2017-02-24

Två stora födelsedagar har vi firat i feb mån. Först Fyllde M Ares 10 år,170206, en riktigt stor dag som firades rejält :-). Ares kommer från vår första kull och är den av fyra syskon som fortfarande är i livet. Det var verkligen känslosamt och så roligt att han mår så bra och är så pigg. Vi hoppas han får vara med oss länge än. En vecka senare, 170211, så fyllde vår senaste kull, F-kullen, hela ett år. Tänk vad tiden går, inte små längre, och nu börjar en spännande tid. Vi är så glada att alla hundar från oss förvaltas så bra och att få se dem utvecklas och åldras, följa dem på hela deras resa, är bara så fantastiskt.

God fortsättning 2017-01-06

Tänk vad tiden går, redan 2017, vart tar tiden vägen?! Jag vill börja med att tacka alla mina valpköpare för ett fantastiskt år. Som alltid har det varit ett år som innehållit både spänning, glädje och lite sorg, precis som det är i livet. Året började med tillökning i Molecularis-familjen. Molecularis Donau Hera nedkom med nio st underbara valpar, två hanar och sju tikar. Dräktighet och förlossning gick perfekt och hon var en fantastisk mamma. Efter många valpbesök och många spekulanter hittade jag till slut nio fantastiska hem till valparna och är väldigt, väldigt nöjd med mitt val och hoppas att ni valpköpare är detsamma ;-). Jag har fått förmånen att följa er på nära håll, vi har haft både valp- och unghundsträff och allesammans är otroligt fina hunder med mycket drive, otroligt sociala och med en förighet som är ovanlig att se hos rasen. Jag ser fram att få följa er under 2017 och tror att de kommer vara de som redan detta år kommer stå i startgroparna för tävling

Mitt i all valplycka så var det en av hundarna från min D-kull, fina Dona, som av familjeskäl behövde hitta ett nytt hem. Det är alltid tråkigt när hundar behöver placeras om och jag har haft glädjen att det är ett fåtal från mig som behövt göra det, men samtidigt är min erfarenhet att det ofta blir mycket bra i slutänden. Så blev det även för Dona som hittade en ny familj hos Lotta och Håkan och derar två andra hundar. Jag får ofta rapporter och allt går superbra och Dona har ett väldigt aktivt liv men camping, långa promenader, spår och lydnadsträning. Dona har fått det superbra :-).

I mitten av april så tändes en ny stjärna på himlen och underbara Johnny, vår älskade lillebror, fick efter en tids sjukdom somna in. Trots att det gått en tid nu känns det jättesvårt att skriva. Lillebror var en mycket speciell hund och vi som fått äran att lära känna honom tror att vi är eniga i just detta :-). Du fick aldrig träffa din lillebror Avicci som skulle flytta hem till er och för oss alla andra, och speciellt för din matte, kommer det alltid fattas en bit, ingen hund som stjäl mat, ingen hund som tar sig igenom alla stängda dörrar, ingen hund som åker rally på dammsugaren, ingen Lillebror som värmer vårt knä. Vi kommer aldrig glömma dig kära vän.

Sedan började tävlingssäsongen och våren började med att Madeleine och Daisy gjorde ett GK resultat i Sök och Liisa och Cosette var ute på korning med fantastiska poängen 500!. I juli månad hade vi ett läger och Susanne och Jara öppnade sitt hem så vi kunde ha vårt läger där. Vi hyrde in en lydnadsinstruktör och en ipo-instruktör och i dagarna fyra så tränade vi för fullt, pratade, fikade, åt och hade verkligen supertrevligt. Dessutom hade vi vädret på vår sida. Vi hoppas kunna göra om detta även i år.

Efter detta läger var vi några som gick vidare till nästa läger, dvs ett ipo-läger. Efter den veckan avslutades lägret med tävling och då passade jag och Aikido på att göra vårt BH-prov med GK resultat och dagen därpå slog både Anne och Norris samt Sandra och Dante till och blev GK i IPO1 med jättefina poäng. Sommarens tävlingar slutade med att Sandra och Dante även blev GK i BSLII och i samma veva tar Gabrielle och Cajsa sitt andra förstapris i LK2 på hela 187 p. I aug var det också Södertäljes årliga utställning och där ställdes tre av valparna ur F-kullen, Britt, Iza och Holly. De fick jättefina bedömningar och fina Iza med HP och bästa tik i sin klass, kenneln fick HP i uppfödarklass, vilket gjorde mig mycket stolt och glad :-).

Så var det höst igen, en fin tid att träna och tävla, vilket gjordes med besked. Lena och Chivas gick ut och tävlade i lägre klass spår med GK resultat och därmed kan certen börja plockas ;-). Strax därefter blev Madelaine och Daisy uppflyttade till lägre sök med full pott i sökskogen, dvs 10-10 och Gabrielle och Cajsa tog sitt tredje förstapris i LK2 och kunde därmed få titeln LP2. Årets tävlingssäsong slutade med att Ing-Britt och Sigyn tog ett förstapris i LK1 med fina poäng och som grädde på moset så knep Cajsa sitt andra cert i utställningsringen i nov månad :-).

Utöver allt detta så fortgår livet i stugorna med era fyrbeningar, det händer saker hela tiden och jag följer er dagligen, ofta på fb. Jag gläds med er när allt går bra, jag oroas med er om era hundar av någon anledning mår dåligt, jag älskar att se bilder på er och vad ni gör med era hundar, jag blir jätteglad när jag får rapporter om kurser, semestrar, träning och inte att förglömma att vi under året hade fotomodeller i form av Emma och Hera som gjorde reklam för Arrak och deras fritidskläder. Då och då får jag lite längre rapporter om vad som hänt, vilket glädjer mig jättemycket och gör mig lugn i sinnet. I år så kommer det vara en stor dag, vi har en 10 åring att fira i feb, fina Ares som just nu tampas med snön högt uppe i norr hos Margareta, Nils, Zigge och Doris och bär sin pälsmössa med stolthet ;-).

Jag önskar er alla God Fortsättning på det nya året och hoppas att det blir ett riktigt bra 2017.

Copyright © 2014 by www.molecularis.se. All rights reserved.