Molecularis

Aktiva Hundar

Nyheter 2018

RLD N 2018-12-16

I dag tog Gabrielle och Cajsa sitt tredje GK resultat i rallylydnad N och kan därmed lägga ytterligare en titel sin lista, denna gång RLD N :-) Jättegrattis till er!

MT igen 2018-11-24

I dag var det dags för Susanne och Jara (M First Crush) att gå ut på MT. Det lyckades de riktigt bra med och fick ett godkänt MT med 399 p. Stort grattis till er båda :-)

MT 2018-10-28

I dag har Holly (M First dream) och Avicii ( M First Choice) genomgått MT med godkänt resultat. Stort Grattis till er :-) Dessutom tog Gabrielle och Cajsa sitt andra GK resultat i rallylydnad nybörjare. Ett till så har hon en till titel ;-)

Doftprov och sök 2018-10-15

Vi gratulerar Anne och Holly som förra veckan var ute och gjorde sig doftprov med GK resultat, så himla roligt och nu är det bara att börja tävla ;-). I söndags så satt den för Gabrielle och Cajsa, då blev de uppflyttade till högre sök. Vilken superprestation, det är inte lätt må jag säga, men ni fixade det galant. Stort grattis till er:-).

Höstuppdatering 2018-09-24

Det har inte blivit mycket till uppdatering här senaste tiden men så har det ju också varit sommar och semester. Vilken underbar och varm sommar vi haft. Jag älskar värmen men även för mig var det lite väl varmt ibland. Man har inte kunnat göra mycket med hundarna, de har mest legat i skuggan och vilat, och det är inte fel det heller, det kan vi alla behöva då och då :-). Under sommaren har iaf Linda och Britt (M First Moment) varit ute och gjort tre starter i rallylydnad med godkända resultat alla gångerna, vilket resulterar i att de nu är uppflyttade till fortsättningsklass. Grattis till dem, bra jobbat! Inte heller denna gång blev det några valpar hos oss, det visade sig att Aikido gick tom och där stod vi och såg dumma ut och alla sommarplaner gick i stöpet. Inte kul att meddela alla förväntansfulla valpspekulanter att det inte blev några valpar, men tyvärr är detta ju inget man råder över. Istället så ställde jag och Aikido om och siktade mot tävling i stället, och i går gjorde vi det, gick ut på vår första gemensamma IPO1 tävling med resultaten 81-74-82. Jag är galet stolt över mina Bruna fina tjej som höll ihop hela vägen och presterade så väl,det känns verkligen nu som att polletten trillat ner hela vägen och vi är ett team, och hon gör hela tiden sitt yttersta. Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på henne.

Nu ser vi fram emot en innehållsrik höst, jag vet att flera står i startgroparna för att tävla och några har redan varit ute, bl.a. Gabrielle och Cajsa som debuterad i lägre sök i går. Denna gång utan uppflytt men så nära, så nära, ett litet missförstånd i sökskogen mellan matte och hund gjorde att de inte kom hela vägen denna gång, men bara på`t igen. Nu ladder vi för en underbar höst, nästan den finaste tiden att ha hund, tycker iaf jag ;-)

SE UCH 2018-07-01

I helgen så representerade fina Cajsa (Molecularis Campari) kenneln så förtjänstfullt att hon fick titeln SE UCH. Hon tog alltså sitt tredje utställningscertifikat och kan nu titulera sig svensk utställningschampion. Vi är så stolta, stort GRATTIS Cajsa och matte Gabrielle :-)

Rasmästerskap 2018-06-14

I helgen så firade SDK 50 års jubileum och det gjordes med rasmästerskapen i lydnad och utställning, Svensk dobermann-vinnare, dagen därpå. Liisa och Cosette (M Skogul) var med och tävlade i startklass och tog sitt tredje förstapris och därmed fick de titeln LD startklass. Grattis till er båda, fint jobbat :-). Dagen därpå så ställdes både Cosette med ett excellent men även sjuåriga M Chivas Regal i bruksklass. Detta med excellent, CK och tredje bäste hane i bruksklass. Grattis till er och trots att Chivas nu är sju år så kan han lätt mäta sig med alla unga hanar, lika pigg och fin i kroppen som vilken ungdom som helst. Förhoppningsvis ska han också bli pappa här i slutet av juni då han är parad med vår Aikido.

Molecularis Ares 2018-06-13

Förra veckan nåddes jag av beskedet att fina, älskade M Ares, 11,5 år gammal, fått somna in. Den sista hunden i vår A-kull och det känns väldigt tungt, som slutet av en era. Älskade Ares, en fantastisk hund som levt ett långt, innehållsrikt och lyckligt liv. En mycket speciell kille som vi aldrig kommer att glömma. Vila fint käre Ares.

Parning 2018-05-06

Vi har nu parat Korad, BH Dobforsport Aikido med vår egenuppfödda Korad, SPH1 Molecularis Chivas Regal. Tror att Aikido och Chivas kommer att komplettera varandra väldigt bra, två supersociala, miljöstarka och mycket arbetsglada hundar. Beräknad valpning slutet av juni/början av juli. Intresseanmälan mottages.

Tävling och lite annat smått och gott 2018-04-17

I helgen var Anne och Holly (M First Dream) ute och tävlade i lydnad, startklass, med ett förstapris på totalt 171 p och en delad andraplats. Stort grattis till er båda, det såg så fint ut och ni var så duktiga:-).

Dessutom har fantastiska sjuåriga Korad, sph1 Molecularis Chivas Regal testats utan anmärkning på ultraljud hjärta samt även 24 timmars Holter, på Albano hos Anna Tidholm. Det är så himla roligt när våra äldre hundar scannas och visar sig vara utan anmärkning. Chivas är en fantastiskt trevlig hund, snäll mot allt och alla, fin arbetsmotor, mycket aktiv, har varit frisk hela sitt liv (peppar, peppar) och har dessutom ett tilltalande yttre med fina resultat på utställning. Han finns tillgänglig för avel till lämpliga tikar. Ägare Lena Bergman.

Nu har tre hundar hos oss, under kort tid, Dobforsport Aikido, Mezzrows Spencer och nu Chivas, scannas normalt på sina hjärtan, vilket är otroligt roligt :-).

Nytt år 2018-02-11

Tiden går fort och nu är vi redan inne i feb 2018. Slutet av 2017 slutade inte så bra men nu ser vi fram mot detta år och hoppas på ett riktigt bra år. Året har redan börjat med aktiviteter bland valpköparna, matte Jennie och Iza (M First Love) har under en tid tränat NoseWork och nu i jan så klarade de GK doftprov. Stort grattis till er :-).

Copyright © 2014 by www.molecularis.se. All rights reserved.