Molecularis

Aktiva Hundar

Nyheter 2007

Stora Stockholm 2007-12-16

Så har Stora Stockholm gått av stapeln. Tre juniorer från Molecuaris var med, Akilles Exor, Artemis och Apollon. Jag hade definitivt inga stora förhoppningar inför denna enormt stora utställning med 39 anmälda juniorer. De har precis fyllt 10 mån och då får man inte förvänta sig för mycket, med tanke på att de kan/ska jämföras med de juniorer som kanske närmar sig 15 mån. Bland hanarna var det Akilles Exor och Apollon, och mycket riktigt var de yngst av deltagarna. Båda hundarna skötte sig jättefint (och deras ägare som visade dem också förstås:-) Jag jublade när domaren, Göran Bodegård, gav både Akilles Exor och Apollon rött band och vidare till konkurens-klassen. Nio hundar behöll han i konkurensen och Apollon åkte ut som nr sju, vilket jag naturligtvis är oerhört stolt över. Akilles Exor stod sig längre än så, slutade som nr fem och om jag inte minns fel, var han den enda av de fem som var okuperad.

Så var det dags för Artemis och i tikklassen var de riktigt många, 22 st. Emy fick rycka in som "extrahandler" en liten stund, då Camilla, som lovat visa Artemis, hade fullt upp i ringen bredvid. Till den individuella bedömningen hann dock Camilla ta sig ann Artemis och det med besked, hon lyckades visa henne på allra bästa tänkbaka sätt, TACK Camilla för att du orkar och vill hjälpa oss! En etta blev det även för Artemis men sedan blev det inte någon konkurens, men vad gör det?

Jag är så nöjd, så nöjd och alla tre hundarna skötte sig förträfligt. Tyvärr hade jag fullt upp vid juniorringen och hann inte riktigt uppdatera mig om vad som hände i övriga dobermann-klasser, men jag får väl ta mig en titt på nätet sedan.

GRATTIS till Akilles Exor, Apollon och Artemis, jag är så stolt.

Minivalpträff 2007-11-24

Idag har alla valparna och dess ägare samt Iskra träffats på Sthlms södra BK. Var jättekul att få se alla valparna samlade igen och speciellt kul att få träffa Aros och hans nya ägare Lotta och Morgan. Det går jättebra för dem och Aros är precis så som jag trodde, en oerhört trevlig, framåt, orädd kille och samtidigt mycket lyhörd och lätt för att lära. Lotta och Morgan har gjort ett dunderjobb de få veckor de haft Aros. Han kommer att bli en riktig kalaskille. Självklart var det kul att träffa Exor och Emla också men de har jag ju hela tiden haft regelbunden kontakt med och vi ses och tränar tillsammans lite då och då. De gör, som jag tidigare nämnt, kanonjobb med sina hundar och det är kul att se hur det utvecklas. Vi tränade lite tillsammans, pratade massor och drack kaffe och åt bullar. Det var meningen att vi skulle ha grillat och ätit tillsammans men vi fick ta det lite enkelt denna gång, då jag inte hunnit med att fixa så mycket, efter de vaknätter Mats och jag haft pga den lilla nya familjemedlemmen, Unelmas lilla kissebebis, som vi varit tvungen att stödmata då det tog ett tag innan mamma Unelmas mat kom igång. Vi får dock arrangera en ordentlig valpträff till våren/sommaren och träffas här hemma hos oss och grilla. Nästa tillfälle vi kommer ses blir på Stora Sthlm, då skall Exor, Emla och Brusse vara med. Lotta ville ha lite mer tid att hinna träna Aros men till rasspecialen i feb -08 då ska alla valparna vara med. Mats fick vara hemma idag och vara "kattvakt", så tyvärr blev det inga bilder tagna. Jag hade lagt ner kameran men då jag, i min iver att titta på alla hundarna och prata med alla ägarna, helt glömde bort att ta några bilder. Nästa gång måste Mats följa med så det blir lite fina bilder på samtliga valpar.

Kattunge 2007-11-23

Vår Sagastar`s Unelma nedkom med en underbar liten son i lö 17/11. För mer info och bilder var god se kattsidan www.molequlas.se

Lite allt möjligt 2007-10-21

Tiden går fort och det har blivit lite dåligt med uppdateringen. Idag har iaf jag, Emy, Brusse och Iskra varit vid Sthlms LO och tränat IPO igen. Det är alltid lika roligt att få träffa alla dobermann-entusiaster. Jag är så glad att vi får vara med och träna med detta jättetrevliga gäng. Och än en gång ett stort tack till Tommy som är så otroligt entusiastisk och delar med sig så friskt till oss alla. Som Emy sa när vi åkte hem "när man har varit här får man fullt med ny energi och vill bara träna och träna...............", och jag kan bara instämma, det är så himla kul att träna och lära sig nya saker med sin dobermann.

Kul är också att Iskras son Aros, som vi sökt nytt hem till, har fått en ny familj. Jag är jättenöjd och känner att detta kommer att bli väldigt bra. En närmare presentation av Aros och hans nya familj hoppas jag kunna presentera inom några veckor, då han fått flytta in och funnit sig tillrätta i den nya familjen.

Blev så stolt också när jag läste om Eleonor, Ares och Exor (som fick vara med på ett hörn) i senaste dobermann-tidningen. Ett jättefint reportage om hur det går till att träna viltspår med sin hund. Något som borde kunna intressera många hundmänniskor.

ZTP träning 2007-09-29

I hällande regn var vi 19 dobermann-entusiaster som träffades i Södertälje för att träna skydd/förberedelse för ZTP med Tommy Andersson. Som alltid lika kul att se hundarna i aktion. Eleonor och Exor kom hela vägen från Karlstad för att vara med och där har hänt mycket i utvecklingen sedan IPO-lägret i somras, då jag senast såg honom i skyddsarbete. En del av de som var med idag kommer att prova att göra BH-testet i morgon, dock inte Iskra och jag, vi har inte hunnit med att förbereda oss för det också, men kanske blir det senare. Det var inte lätt att fotografera i dagens hällande regn men Mats gjorde iaf ett tappert försök och en del av bilderna tycker jag nog blev ganska bra ändå. Har nu också lagt ut några bilder från förra helgens utställning, håll till godo med mina tappra försök att få valparna på bild:-) Några bilder, de av lite bättre kvalitet från utställningen, togs av Eleonors mamma. Se resp hunds egna galleri. Iskra, Exor, Emla och Brusse.

Utställning 2007-09-23

Då har valparna varit på utställning igen. Akilles Exor ställdes både lö 22/9 (inoff) och sö 23/9 (off). Apollon (Brusse) och Artemis (Emla) ställdes endast sö 23/9. Exor hade en riktigt bra helg, på lö blev han BIR och BIG 2 för domare Gunilla Sandberg och på sö återigen BIR för domare Fredrik Norgren, med en underbar kritik. Brusse blev andra bäste hane med mycket lovande kritik. Exor ligger fortfarande lite före i utvecklingen men så är han ju storebror också:-) Emla fick en slät etta, för högrest för dagen, men domaren tyckte att hon hade stor utvecklingspotential, vilket känns jättekul. Tyvärr blev det ingen avelsgrupp då Aros hade fått förhinder att ställa denna helg. Hade ju varit kul att för första gången ställa i avelsklass, med Iskra och alla hennes valpar, men det går säkert fler tåg. Iskra fick istället stanna hemma med husse och gå långpromenad, utan sonen, för en gång skull.

Jag försökte fotografera lite, då Mats inte var med denna dag, men detta är inte min starka sida. Skall dock ändå lägga ut några bilder från utställningen inom kort och kanske kan jag få några fler, lite bättre bilder, från Eleonors mamma som fotade så flitigt.

Flera fina dobermann fanns representerade denna dag och Mezzrow`s Jeremy blev BIR och dessutom tog de ett första pris i LK 3. Ett stort GRATTIS till Helena och Jeremy, superduktiga är ni båda.

Elli, Titti och Emy med sina respektive hundar

Kattungar 2007-09-13

Nytt under katter!

Träning 2007-09-01

Så var det dags för höstens första ZTP-träning i Södertälje med Tommy Andersson. Själv hade jag jobbat natt och spenderade dagen i sängen istället. Mats, Iskra, Emy och Brusse var däremot på plats förstås. Emy fick jobba rejält denna dag och vara förare åt både Brusse och Iskra, vilket gick jättebra. Mats var med och fotade, som vanligt:-) 22 ekipage var anmälda denna dag, så det var många att titta och lära av. Kul var att Iskras dotter Emla även var med för första gången. Detta är ju helt nytt för hennes matte och husse men jag hoppas det fick mersmak. Emla verkar iaf ha fått det, från att ha börjat lite avvaktande och försiktigt, så förstod hon ganska snabbt vad det var frågan om, se bilderna i hennes galleri så förstår ni vad jag menar. Iskra och Brusse Var som vanligt på hugget, se även deras galleri för lite bilder från dagen. Det är så underbart att se hundarnas glädje och hur deras självförtroende växer, när de får jobba och utvecklas på rätt sätt. Skall bli jättespännande att se Sveriges första ZTP gå av stapeln i okt. Iskra och jag kommer inte vara med denna gång, vi har inte hunnit med BH-testet än, vilket är en förutsättning för att få delta, tiden har inte riktigt räckt till, men vi hoppas ju förstås på att det kommer att bli en stadigt återkommande ZTP-dag, så vi kan vara med nästa gång. Här kommer alltså lite bilder från dagen, Iskra, Emla och Brusse.

Läger 2007-08-25

I dagarna tre har Iskra och jag varit på tävlingslydnadsläger för Anne Dahlin (nordisk mästare i lydnad) samt Lotta Linusson (tävlat SM flera ggr). Trots att vi under många år gått hos Anne, närmare bestämt sedan Iskra var 11 mån, är det mycket man glömt, uppfattat fel eller aldrig hört. Här jobbas inte med några korrigeringar i tävlingslydnaden (vardagslydnaden är något helt annat) utan det gäller att hitta rätt attityd hos hunden samt att komma på en belöning med så högt värde för hunden att den vill jobba för den. Sedan ligger mycket i timingen förstås och att vi belönar rätt beteende. Det har ju förstås handlat om inlärning av moment men även mycket om hur man förbereder sig inför tävling och att man är långt ifrån att tävla bara för att hunden kan sina moment. Det har varit otroligt givande dagar, vi har fått enskild träning, vi har tränat två och två, vi har haft träningstävling och förstås mycket, mycket välbehövlig platsliggning. Nu är man taggad att ta tag i saker och ting igen. Tyvärr har jag inga foton från lägret då min "mästerfotograf" inte kunde vara med:-)

Tävlingslydnad 2007-08-22

Igår började Brusse på kurs, förberedande tävlingslydnad, för Anne Dahlin, nordisk mästare i lydnad. Nu är sötebrödsdagarna slut och allvaret börjat även för lilla Brusse:-) Anne tyckte att Emy hade jättefin kontakt med Brusse och att han var mycket kontaktsökande när de jobbade, men även att han var lite nonchalant mot sin matte då de inte jobbade, drog i koppel, ville lukta både här och där. Bara för Emy att göra sig lite hårdhudad och inte godta allt. Tror att det blir jättebra iaf, Emy är taggad och Brusse han hänger med på allt, cool som han är. Nästa vecka börjar även Emla hos Anne, också i förberedande tävlingslydnad. Kul att mina valpköpare så gärna vill träna med sina hundar och förhoppningsvis får vi kanske se dem på tävlingsbanorna framöver, iaf är det min förhoppning!

Gästbok 2007-08-20

Nu finns det en gästbok. Välkommen att skriva om du har lust.

Underbar helg 2007-08-05

Vilken fantastisk helg det varit. På lö anordnade vi vår första valpträff och alla valpar med sina ägare kom, jättekul. Vi inledde lö med att låta alla valparna prova på IPO-spår. Därefter fortsatte vi till BK, fikade och tränade lite. När hundarna fått sitt åkte vi hem hit och grillade. En jättetrevlig dag/kväll, med mycket hundprat. Valparna låg på altanen och alla skötte sig jättefint, tog det lugnt trots att det var fem hundar som skulle samsas där. Ett jättetack till mina valpköpare som alla ville komma på valpträffen och som verkade uppskatta gemensam träning, tog till sig nya saker och sedan även ville spendera lö kvällen med oss.

På sö stundade officiell utställning på Södertälje BK och dit begav sig tre av valparna, Akilles Exor, Artemis (Emla) och Apollon (Brusse). Sö var minst sagt het och både ägare och hundar tyckte nog att det var i varmaste laget. Hundarna fick kylas med våta handdukar och mycket vatten att dricka. Detta var Exors andra utställning och Artemis och Apollons första (och deras mattars första också för den delen). Stor konkurrens, 13 anmälda valpar, och många mycket, mycket fina. Min glädje var stor när Exor placerade sig som bäste hane och Apollon (Brusse) som andra bäste hane med HP. Att se två av tre födda hanar, i Iskras (och min) första kull, stå placerade som nr ett och två kändes fantastiskt, speciellt med tanke på det stora antalet fina valpar som deltog. Sedan var det tikarnas tur. Lilla Artemis (Emla)skötte sig jättefint och även Titti, som ställde hund för första gången i sitt liv. Det blev inget HP denna gång men en jättefin kritik. och hon slutade som femte bästa tik. Det är bara för matte Titti att träna vidare, att bli en bra handler och kunna visa hunden på bästa sätt, tar lite tid att lära. I finalen tror jag att domaren hade ett riktigt svårt val att göra men slutligen gick tiken, Dobvoyage Bijou, hem med vinsten, Grattis till dem! (Exor hade tröttnat på att springa fint i ringen och vid sista, avgörande, varvet i ringen ville Exor hellre "hoppsa" lite än springa fint). Domare för dagen var Sickan Beckman och hon var mycket noga och tog sig ordentlig tid i ringen, så det blev många varv valparna fick springa i denna tryckande värme:-) Jag är så stolt över "mina" valpar och dess ägare, BRA KÄMPAT!

Titta in under bilder och se hur trevligt vi hade det på valpträffen och hur fina de var på utställningen.

Semester 2007-07-24

Äntligen semester, ska bli skönt att bara få koppla av och ta det lugnt. Dock blir det mycket "hund" trots semester. Planerar en valpträff inom kort samt valparna skall även ställas ut i aug mån. Skall bli jättespännande att få ett omdöme om de små, speciellt de tre som inte varit på någon utställning än. Exor har ju redan fått en utmärkt kritik då han ställdes på Örebro BK för någon vecka sedan.

I helgen var vi hundvakt åt Aros. Aros är den valp som liknar Iskra mest, både utseendemässigt och till sättet. Dessutom är han oerhört fiffig! Det såg jag redan när han var riktigt liten, han var den som räknade ut hur man skulle ta sig igenom grindar och galler, inte som de andra, med våld, utan med finess. Samma gäller fortfarande och vi har fått se prov på flera olika varianter under de dagar han varit hos oss:-) En riktigt trevlig liten kille, fullt ös men mycket harmonisk. Se lite bilder på Aros som vi tog då han var här. Här kommer också lite bilder på Exor då han övar rondering samt även på Emla som nu börjar bli en riktigt stor och vacker dam.

Bilder från lägret 2007-07-22

Här kommer lite smått och gott från IPO-lägret, se under bilder. Njut av alla underbara foton på jobbande dobermann!

IPO-läger 2007-07-17

Nu är vi hemkomna från fyra dagars IPO-läger med Tommy Andersson. Det har varit fyra fantastiska dagar med mycket träning och trevlig samvaro. Vi har fått lära oss massor men framförallt har man fått nytt energi att träna vidare. Hundarna har stormtrivts och jag kan säga att bara på de fyra dagarna kunde man se hur alla hundarna utvecklades och hur kul de tyckte det var. Det vi här hemma nu i första hand kommer att koncentrera oss på är BH-testet och BSL I och II. Sedan kommer vi vara med på de skyddsträningar som kommer att anordnas i Södertälje framöver. Spåret och lydnaden är ju lätt att träna själv, men skyddet behöver man mer professionell hjälp. Iskra har ju tidigare varit med två gånger i Södertälje och provat på skyddet, så jag visste att hon älskade det. Jättekul var det att se att Brusse verkade uppskatta detta lika mycket och för varje dag kunde man se hur han gick från klarhet till klarthet. Exor, Eleonor och Vecki kom först på fr kväll och var med på träningen två dagar. Även på dessa dagar kunde man se hur han utvecklades men framförallt att matte Eleonor fick tips att träna vidare med sin gosse.

Mats var med och han blev lägrets fotograf, 1800! bilder hade han med sig hem. Vi tittade igenom dem som hastigast igår kväll och det är en hel del riktiga kanon-bilder. Vi kommer att lägga ut en hel del inom kort på hemsidan och även vidarebefordra till de andra deltagarna på lägret. Där finns verkligen bildbevis att hundarna bara älskade detta!

Jag vill verkligen tacka Tommy för alla hans tips men framförallt för den energi och positiva inställning han hela tiden visade, trots många hundar lade han ner samma engagemang på alla hundar, samtidigt som han instruerade oss ägare om vad han såg, upplevde, tyckte och tänkte. TACK TOMMY! Tack även till Barbro (Mezzrow`s kennel) som anordnat detta läger och dessa fyra dagar hela tiden servade oss med god hemlagad mat och fika, utan Barbro hade det aldrig blivit något läger.

Håll utkik efter bilderna som kommer inom kort.

Exor 2007-07-08

Molecularis Akilles Exor BIR med HP på Örebro BK 8/7

Först ut i tävlingssammanhang, av Iskras valpar, var Exor. Han ställdes idag i valpklass på Örebro BK, fick HP och lysande kritik från domaren Yvonne Brink. Vi är så stolta här hemma och kan bara applådera Eleonor som tränar och är så aktiv med "lillkillen". Bilder från utställningen kommer inom kort. GRATTIS Eleonor och Exor!

Trevlig sommar 2007-07-06

Här kommer lite nya bilder på valparna, både på Emla , Aros, Exor och Brusse . Exor (första valpen ut) gör sin utställningsdebut på Örebro BK 8/7 och vi håller alla tassar, tummar och tår vi har här hemma. Nästa vecka, 12/7, åker vi också till Örebro på IPO-läger. Det skall bli så otroligt kul. Hoppas kunna presentera en utförlig rapport med bilder senare. Iskra och jag skall förstås vara med och Brusse och Emy kommer också delta på ett hörn, vi får väl se hur pass mycket lillkillen orkar med och om detta kanske är något för honom och Emy i framtiden:-) På fr kväll kommer också Exor och matte Elli för att delta. Det skall bli så kul att se honom igen. Några dagar i vecka 29 kommer Aros och bor hos oss då hans familj skall åka på en korttripp till Kolmården. Det skall bli så kul att få rå om honom lite extra.

Snart stundar också semester för Mats och mig. Det blir inga långväga semesterresor för oss, vi håller på för fullt och bygger garage, veranda, hundgård, kattbur mm mm, så det får bli vår semester. Det känns dock skönt, det är ju vår första sommar i huset och känns ändå som semester. Sedan har vi ju fullt upp med hundarna, det är IPO-läger, tävlingar, träningar, lydnadsläger, utställningar och en planerad valpträff som också förhoppningsvis kommer under sommaren. Iskra och jag skulle ha tävlat i LK II imorgon men tyvärr sätter löp stopp för detta. Vi tar nya tag i aug, och då har jag hunnit träna mer på platsliggningen också. Denna platsliggning vill ju inte riktigt för oss, ibland fungerar den och ibland inte. Alltid under träning men oftast inte på tävling. Har fått massor av olika råd, men det är liksom inte riktigt något som ger det fasta resultat jag vill. Är det någon/några dobermann-ägare (eller förstås även andra hundägare) som bor i Stockholmstrakten och tycker det låter som en bra idé med träningstävlingar hör av er till mig så kan vi träna tillsammans. Min mail-adress och tfn-nr finns under kontakt.

Även nytt under "kurser".

Avslutningsvis önskar vi alla valpköpare och hundvänner en riktigt fin och skön sommar!

Husse, Matte, Iskra och Brusse

Bilder 2007-06-10

Här kommer de utlovade bilderna, från RM 2007 (se under galleri) samt på Emla och badbilder på Brusse (se under kullar). Tack Eleonor för de fina bilderna från RM:et.

Värmebölja 2007-06-08

Så kom då värmen, och det med besked, hundarna fullständigt slut och vill helst ligga i skuggan och vila. Träningen får stå tillbaka ett tag. Brusse har premiärbadat och precis, som allt annat, så tyckte inte Brusse att det var något speciellt med lite vatten, han bara promenerade ut i sjön och började simma. Mamma Iskra stod på stranden och tittade förundrat på sonen, hon badade benen och ansiktet, det fick räcka för hennes del:-) Bilder på första simturen kommer inom kort. Skall också lägga ut lite bilder från utställningen på 2007 års RM samt även lite nya bilder på lilla Emla.

Aros har precis avslutat valpkurs och Emla både valp- och agilitykurs. Exor har också gått valpkurs men även börjat förberedelser för BSL och IPO. Brusse har, precis som Emla, gått både valp- och agilitykurs. Till hösten är han anmäld till förberedande tävlingslydnad (hos Anne Dahlin, nordisk mästare i lydnad) och sedan får vi se om det lutar åt spår, beroende på vad Brusse och matte Emy tycker är kul. Det är ett sant nöje att få följa deras utveckling och det är med gläjde jag ser att deras ägare är så aktiva med sina små.

Pingsthelgen 2007-05-28

Korad Mezzrow`s Iskra 4:e bästa tik i öppenklass med CK och totalt åttonde bästa tik av cirka 90 anmälda tikar!

Så har då årets RM gått av stapeln i Örebro. På fredag kväll startade lydnadsklasserna och vi var förstås med i LK II. Tyvärr blev det ingen uppflyttning denna gång pga att platsliggningen (precis som jag befarat) inte satt. Detta var Iskras första tävling efter mammaledigheten, så det är bara att ta nya tag och försöka få ordning på platsliggningen. Betydligt bättre gick det för Iskras släktingar, Mezzrow`s Flinta och Mezzrow`s Falda, som båda två tog ett förstapris i LK I. Ett stort Grattis till er!

På lö gick bruksklasserna av stapeln och Iskra var den enda sökhunden. Iskra gjorde skapligt ifrån sig men missade ett påvis och pga motvinden var hon lite dålig på att gå ut på djupet. Detta renderade förstås nerdrag. På budföringen var Iskra lite väl taggad och tyckte att hon kunde tjuvstarta, vilket förstås resulterade i 0 p. Där tyckte jag det räckte för dagen och avbröt tävlingen, ingen mening att lägga en "överladdad" Iskra. Grattis till Mezzrow`s Zooma som blev godkänd i högre spår.

Så blev det då sö och dags för utställning. Iskra var anmäld i öppen klass, tillsammans med 36! andra tikar. Iskra är ju sparsamt utställd så vi hade inga störra förhoppningar på denna dag. Camilla (Diragos kennel) lovade hjälpa mig att ställa. Döm om min förvåning och glädje när Iskra föll domaren, Helmut Redtenbacher, från Syd Afrika, i smaken och hon placerade sig som 4:e bästa tik med CK. I finalen stod hon sig också bra, totalt placerade hon sig totalt som åttonde bästa tik. Ett jättestort tack till proffsiga handlern Camilla som visade Iskra helt suveränt, du är en pärla! samt till Eleonor (Exors matte) som visade henne i finalen på ett väldigt stilfullt sätt. Bra gick det även denna dag för många Mezzrow`s hundar, Mezzrow`s Fabio blev bl a Svensk Champion. Både Mezzrow`s Flinta och Jeremy fick CK.

Förstås ett jättestort grattis till årets vinnare fr-sö! men även ett stort beröm till alla dobermann-ägare som vågar ta sig ut och visa upp sin hund (oavsett resultat) och på så sätt synliggöra rasen dobermann!

Det har varit en helt suverän helg, att bara få träffa massor av dobermann-entusiaster och utbyta idéer och tips, har varit jättekul. På lö fick jag ju också träffa Exor och Eleonor (som skulle skriva åt domarna). Det var så kul att träffa honom och se vilken trevlig, frimodig och snygg kille han är, en stor eloge till Eleonor och Vecki som tar så fint hand om Iskras förstfödda. Brusse och Emy var förstås med också och Brusse har fått rejält med miljöträning denna helg. Det är inte mycket som jagar upp den lilla killen, bo på hotell, åka hiss, träffa massor av människor och hundar, sova i bur på utställning, höra skott, ingenting får denna lilla kille ur balans.

Mer träning 2007-05-18

Igår bar det av till Örebro igen för lite sök- och lydnadsträning. Strålande solsken i Sthlm och fullständigt skyfall i Örebro. Ibland undrar man om vi hundmänniskor är fullständigt från vettet (iaf är det nog många som tycker det). I hällande regn var vi åtta st entusiaster som körde sök. Iskra var som vanligt på hugget och söket gick bra, tycker jag. Fick bra tips av Barbro (Mezzrow) att tänka på när det gäller bl a transporterna. Det är så nyttigt att träna med andra, man får alltid ngt att ta med sig på vägen som kan förbättra ens träning. Efter söket blev det lite fika i klubbstugan och sedan var vi ngr som stannade kvar och även körde lydnad. Lydnadsmomenten sitter bra, tycker jag, men värre är det med platsliggningen. Man vet aldrig med Iskra, hon kan ligga kvar, men lika väl kan hon resa sig upp. Jag kommer köra hårdträning i veckan, träffa div olika hundar, och bara träna platsliggningen. Det är inte så mkt mer jag kan göra, reser hon sig så gör hon det, vi skall iaf försöka att ha kul, för det är ju faktiskt det som är meningen, att ha roligt med sin hund.

Även Brusse och Emy var med i Örebro och Brusse fick för första gången prova på att springa ut till en figge och kampa. Han verkade tycka det var riktigt roligt. Nyttigt för de små att få vara med, träffa andra människor, miljöer och hundar. Både han och Iskra var rejält trötta när de kom hem, konstigt vore det väl annars.

Bilder 2007-05-11

Fler bilder på Exor.

Galleri 2007-05-09

Här kommer äntligen lite bilder på valparna. Se under "kullar" och klicka på resp namn. Kommer att försöka uppdatera så ofta jag får nya bilder.

Valpkurs 2007-05-05

Idag har vi haft valpkurs igen. Det är så kul att ha den möjligheten att få träffa både Emla och Aros så ofta. Det var 14 dagar sedan sist och oj vad de hade växt. De är så otroligt trevliga båda två och Aros är väldigt lik mamma Iskra i ansiktet. Emla är mer lik mamma Iskra till Sättet:-) Aros matte Sara arbetar då och då på ett hunddagis och Aros får ofta vara med där och träffa div olika sorters hundar, vilket han stortrivs med. Jag får ofta rapporter även från Exor och han verkar ha det väldigt, väldigt bra och får vara med om spännande och nya saker hela tiden. Trots att det är mycket bus i valparna så kan de oftast gå ner i varv och komma till ro också. Det kräver ju förstås en del från deras mattar och hussar, att de tränar mycket passivitet, vilket de kommer att få nytta av när valparna nu växer i rasande fart. De tycker alla om att lära sig saker och att det finns potential inför framtiden råder det inga tvivel om.

Brusse 2007-05-01

Det har blivit lite dåligt med uppdateringar nu när valparna lämnat oss. Jag skall dock ta mig i kragen och återkommer inom kort med de galleri på valparna som jag tidigare gett utfästelser om. Jag får dock rapporter lite då och då från allihopa och de frodas och utvecklas. Brusse frodas och växer han också, är nu 43,5 cm hög och väger 12 kg på sin 12 veckors dag. (Han slår dock inte brorsan Exor som är hela 45 cm hög och redan vägde 12 kg då han lämnade oss, vid 10 veckors ålder). Emy tränar flitigt med honom och han är mycket lättlärd och utåtriktad. Han är lugnare än vad mamma Iskra var i den åldern om man jfr, men det är kanske bara lugnet före stormen, innan könsmognad mm kommer :-) 15/5 börjar Brusse och syster Emla på valpagility, det skall bli jättekul och bra träning inför kommande bruksträning, att lära sig att gå över och igenom "läskiga" saker. Någon liten inofficiell utställning skall vi väl hinna med också under sommaren.

Iskra och jag försöker att ta upp träningen igen, vi vill ju så gärna vara med på RM:et i pingst, vi får väl se hur det blir med det. Skulle behöva lite träningstävlingar innan, just för att öva platsliggning, både inför LK II och med skott, inför lägre sök. Ibland vill man så mycket men tiden räcker inte alltid till. Måste försöka ringa runt och få ihop ett gäng. Vi kämpar dock på och ambitionen är förstås att kunna vara med.

Tomt i huset 2007-04-23

Tyst i huset blev det då valparna lämnat oss och flyttat till sina nya hem. Nu har även Akilles, som kommer att heta Exor, fått nytt hem. Han har flyttat till Karlstad med Eleonor, Vecki och "storebror" Ares, på deras hemsida, kan ni följa dem. Emla bor med Titti, Patrik, Elin och Emelie i Tumba och Aros med Sara, Jimmy, Denise och Lea i Tyresö. Brusse stannar hos min dotter Emy och bor således kvar hemma hos oss. Jag önskar alla mina valpköpare lycka till med sina små och hoppas att de kommer få mycket gläjde av varandra. Inom kort kommer jag att lägga ut egna sidor för varje valp, där jag förhoppningsvis kommer att kunna uppdatera löpande med bilder på de små och deras liv.

Mest av allt vill jag tacka Iskras uppfödare Barbro, kennel Mezzrow`s, för all hjälp jag fått under mina stapplande förstasteg som uppfödare. Förutom hjälp med att välja avelshane har hon i vått och torrt och utan sviktande ork, svarat på alla min telefonsamtal och mail om div frågor både före, under och efter valparnas födelse. TACK snälla Barbro! vad hade jag gjort utan dig.

Jag vill även tacka Jean Dark Jeanett och Dobiaco Jeanette för att jag fick låna er fina kille och att ni bemött oss så bra. Jag är så glad att just han blev pappa till Iskras första kull.

Valpkurs 2007-04-21

Idag startade jag och min kurskollega Cissi upp med valpkurs. Tre av "mina" valpar och dess ägare var med. Vi gick i första hand igenom passivitet, hantering och kontakt. Vi hade en trevlig förmiddag och jag tror och hoppas att de flesta fick med sig verktyg att jobba vidare med hemma. Hundarna var fullständigt slut efteråt och Brusse sov oavbrutet resten av dagen. Tänk vad lite miljöträning kan vara tröttande:-)

Nytt hem 2007-04-10

Nu har lillkillen Ares (Aros) fått nytt hem. Även han blir kvar i Stockholm och det känns jättekul att både Artemis och Ares finns på så nära håll. Nu har vi bara vår "storkille" Akilles kvar. Mycket lovande kille, se bilder under valpar.

Igår begav sig Iskra och jag iväg till Örebro för att träna sök med Barbro ( Mezzrow`s kennel ). Härligt att få komma igång igen efter flera månaders uppehåll. Att Iskra nyligen fått valpar gick då inte att se vad gäller konditionen, lika taggad som vanligt och hade inga problem att hålla samma höga tempo. Kul att se så många fina och sökglada hundar, utöver Iskra var det Gillian, Power, Boston, Buller, Jason och kelpien Kelly, som var med, ett härligt gäng med både fulländade sökhundar och hundar med potential att bli bra sökhundar. Trots det usla vädret fick vi en trevlig dag i skogen som avslutades med choklad i klubbstugan. Ser redan fram emot nästa träningstillfälle:-)

Nytt 2007-04-07

Nytt under "hundar".

Sedan kan vi ju inte låta bli att lägga ut lite nya utebilder på grabbarna och mamma Iskra. Det är härligt att få släppa loss på en stor äng, Iskra var alldeles lyrisk, äntligen få sträcka ut igen, verkade hon tänka!!

Besiktning 2007-04-03

Idag har valparna åkt bil, för första gången, till veterinären. Allt var bra och ögonen förstås u a. I morgon lämnar Artemis (Emla) oss och flyttar till sin nya familj. Det kommer att bli tomt efter de små när de nu vartefter flyttar iväg.

Bilder igen 2007-03-31

Veckorna går och valparna växer och utvecklas. De har börjat vistas mycket ute nu och stormtrivs att få springa omkring fritt på vår tomt. Nu börjar de närma sig åtta veckor och det är snart dags för den obligatoriska besiktningen innan de börjar lämna hemmet. Det skall bli kul att följa dem alla och se hur de utvecklas. Alla har ju sina egna personligheter men gemensamt för dem alla fyra är att de är mycket utåtriktade och fullständigt orädda. Akilles, den största killen och en riktig kelgris, samt Ares, den minsta killen men med väldigt mycket motor, söker fortfarande nya hem. Ta gärna en närmare titt på dessa två killar som vi lagt ut nya bilder på. Syster Artemis och brorsan Apollon, får naturligtvis vara med på ett hörn de också:-)

En liten historia hur det kan vara i ett hus fullt med djur: idag stod sonen och lagade mat. Han hade precis lagt upp två välstekta kotletter på tallriken, då jag ropade att jag behövde lite hjälp att ta ut valparna ur badrummet där de precis höll på att sönderdela alla toarullar som stod på golvet. När vi lyckats få ut alla valparna ur badrummet och sonen återvända till köket, hörde jag ett vrål från sonen. När jag kom inrusande såg jag precis hur Ares, med en jättekotlett i käften, rusade in bakom kökssoffan. Mamma Iskra hade inte kunnat stå emot frestelsen av kotletterna men när hon blev tagen på bar gärning av sonen, släppte hon den, och Ares var inte sen att ta tillfället i akt. Han var inte glad när jag släpade ut honom och tog kotletten ifrån honom, som han frenetiskt försökte sätta i sig i en hastighet jag sällan skådat (ja, det skall ju vara mamma Iskra då, som kan ta kotletterna i ett nafs) :-) Sonen var inte glad, han fick ju en kotlett mindre, och han tycker redan att djuren fått ta över i familjen!! men jag kunde inte låta bli att skratta, Ares såg så oerhört rolig ut och vilken fart han hade...............................

Uppdatering bilder 2007-03-17

Fler bilder på älsklingarna igen, 4-6 veckors ålder. Vad ska det månne bliva av dessa små, framåt som tusan och ser inte så pjåkiga ut heller :-) Två killar söker fortfarande aktiva hem där de förhoppningsvis får fortsätta utvecklas. Min förhoppning är att få se dem alla på tävlingsbanorna framöver men det allra viktigaste är förstås att de kommer till kärleksfulla hem där de får vara en i familjen.

Dogwalken 2007-03-09

Helfigursbilder finns nu att se under "valpar" 3-4 veckor.

Bilder 2007-03-07

Lite fler bilder under "valpar", tagna då de var 3-4 veckor. Fler är på gång, det händer ju så mycket för varje dag som går, så man hinner inte med att uppdatera bilderna i den takt de utvecklas. Valparna är otroligt sociala, frimodiga och så otroligt söta:-)

Rasspecialen 2007-03-04

Igår gick då Rasspecialen/Sthlm Wintershow av stapeln i Sollentuna badmintonhall. Var naturligtvis på plats för att heja fram alla fina släktingar, till Iskra och även till valparna förstås. Det är alltid roligt att se så mycket fina och trevliga dobermann, trots att vi inte deltog själva i år. Jättebra gick det för många Mezzrow-hundar, Grattis till Barbro som föder upp så snygga, stabila och trevliga hundar. Extra kul är det förstås att en halvbror till valparna, en Dalli-son, JD Havana Reserva, blev BIR!

Valparna växer så det knakar, de närmar sig fyra veckor nu och har fått flytta ut från valplådan. Skall försöka uppdatera med nya bilder inom kort, om jag lyckas fånga dem på bild! Hittills är alla härligt framåt och älskar att krypa upp i knät och de tar sig fram på alla möjliga och omöjliga ställen:-)

Tre veckor 2007-02-27

Tänk vad tiden går, idag är valparna redan tre veckor gamla. Jag försöker njuta av dem så mycket som möjligt, tiden går så fort och snart lämnar de ju hemmet, åtta veckor är sådan kort tid.

Bebisarna igen 2007-02-24

Nya bilder igen på de små. Har skapat ett galleri på "valpsidan" där ni kan klicka på bilderna i åldersordning. Tänk vad de växer och utvecklas snabbt. Nu har de börjat stappla runt på ostadiga ben, upptäckt att de har syskon som man kan bita i och en mamma, med hängande öron, som man kan försöka fånga. Helt plötsligt kan man se att de nu börjar bli små hundar, som både kan skälla och morra:-) Iskra är en fantastisk mamma, hon sköter de små på ett exemplariskt sätt, hon är så otroligt lugn och harmonisk i sin mammaroll.

Ett stort grattis till Barbro och Mezzrow`s Zooma, (har samma pappa som valparna, Come As You Are Dalli) som förra helgen blev både Dansk- Nordisk- och internationell utställningschampion. Zooma är inte bara snygg hon kan jobba också, har både blivit uppflyttad i lydnad och bruks, sedan tidigare.

Fler bilder 2007-02-17

Några nya bilder på de små. Nu börjar de öppna sina ögon. De små frodas.

Födelsedag 2007-02-14

HURRA, HURRA FÖR ISKRA IDAG.................

Världens bästa tjej, min älskling, min prinsessa, fyller tre år i dag. Iskra hade nog helst velat fira dagen med några sökslag i skogen, en god måltid och sedan vila i sköna soffan med matte. Något sök kan vi inte ordna men en god måltid, i valplådan, skall vi väl kunna få till. Och kanske blir det någon liten present i eftermiddag också, när lillmatte kommer hem.

Iskra vill också sända en födelsedagshälsning till sina systrar, Indie och Iberia, och hoppas att de får en bra dag!

Fler valp-bilder 2007-02-11

Nu har vi uppdaterat med lite fler bilder på underverken, se under "valpar"

Bild på valparna 2007-02-08

Iskar med A-kullen

Nu har bebisarna hunnit bli 2,5 dygn gamla och de växer så det knakar. Jag kan bara sitta och titta på dem hur länge som helst, de är så små men ändå redan så perfekta. Håll till godo med en bild på de små, fler kommer inom kort.

valpar 2007-02-06

Nu är de äntligen här. Tre killar och en tjej. En av killarna är brun. Bilder på underverken kommer inom kort.

Dobermann-trofén 2007-01-23

Nu är då dobermann-trofén för 2006 sammanräknad och klar. Jättekul är att se att så många Mezzrow-hundar visat framtassarna rejält. Vinnare av hela trofén blev Mezzrow`s Livia som vi vill GRATTA rejält! Är också stolt att få meddela att Iskra placerade sig som nr 1 i appell-sök och nr 10 i lydnadsklass 1. Förhoppningsvis är vi ute igen, på tävlingsbanorna, till våren/sommaren och då är det dags att ge sig i kast med LK 2 och lägre sök. Men först en tids "mammaledighet".

Enl planerna 2007-01-15

Allt går sin gilla gång. Den blivande mamman blir tjockare och tjockare. Sia om antalet är svårt, men vi hoppas förstås på ett gäng:-)

Dräktig 2007-01-07

Nu börjar vi se tydliga tecken på dräktighet. Vi väntar med spänning, mindre än halva tiden kvar.....

Väntans tider 2007-01-01

Mycket tyder på att det bor bebisar i Iskras mage, hon äter allt hon kommer över och är tröttare än vanligt, även liten rundning av magen tycker jag mig se. Inom de närmaste veckorna hoppas jag att vi kommer att se säkrare tecken.

Parning 2006-12-05

Så har de tu träffats och man får väl säga att tycke uppstod. Nu hoppas vi på Iskra- och Dalli-barn i jan/feb med leverans i början av april mån. Vi tror på denna komb och du som tycker detsamma är välkommen att höra av dig för mer info.

Löp 2006-11-22

Äntligen har Iskra börjat löpa, lite senare än vanligt. Annars, när man skall ut och tävla, och vill att löpet skall dra ut lite på tiden så kommer det som en klocka. Men den som väntar på något gott................

Korning 2006-11-05

Jag är väldigt stolt att få tala om att Iskra nu innehar titeln Korad. Detta skedde på Örebro BK.

Appell sök 2006-09-02

Idag fixade vi appell söket på 249 p.

Lydnadsklass ett 2006-07-15

Idag fixade vi lydnadsklass ett på Mora BK. Iskra gjorde bra ifrån sig och vi slutade på 177,5 p och totalt en tredje placering.

Träningsläger 2005-07-14

Denna helg, 050710--13 har vi varit i Villingsberg, på träningsläger. Det har varit en otroligt trevlig och givande helg. Jättekul att få se så många dobermann och dess ägare i arbete. Iskra och jag var med i sökgänget för att få lite tips och idéer inför kommande tävlingar. Förhoppningsvis skall vi ut i apkl och klass ett lydnad, till hösten. Vi får väl se hur det går med de ambitionerna:-)

MH 2005-06-04

Idag har Iskra, tillsammans med I- och J-kullen, genomfört MH. I hällande regn, i Örebro, gick detta av stapeln. Trots det dåliga vädret kunde man bara se glada och nöjda miner, hos både domare, figuranter, hussar, mattar och alla hundar, wow vilket gäng!! För att se Iskras MH-diagram se under hundar.

Rasspecialen 2005-03-12

Stockhom wintershow för dobermann gick av stapeln i Sollentunas badmintonhall. Juniorklassen dömdes av Thord Byström, som bjudits in extra pga det stora antalet anmälda dobermann, för att döma valpar och juniortikar. Iskra fick sin etta och gick alltså vidare och slutade med HP.

BIS 4 valp 2004-09-25

Utställning igen. Denna gång arrangerades denna av Nynäshamns BK. Domare var Berit Foss. Iskra var som vanligt i sitt esse men föll tydligen domaren i smaken för hon gick vidare till BIS och slutade som BIS valp 4. Hem åkte vi med en jätterosett att stoltsera med.

Första utställningen 2004-08-08

Iskra deltog i sin första officiella utställning som anordnades av Södertälje BK. Iskra var pigg och glad som vanligt men hennes debut i ringen var väl ingen direkt strålande uppvisning med mycket hopp och studs.Trots detta fick hon en utmärkt bedömning av domare Thord Byström, fick sitt HP och slutade som BIM-valp.

Copyright © 2012 by www.molecularis.se. All rights reserved.